Problemen met het verzenden of ontvangen van berichten

De meest voorkomende reden waarom je geen WhatsApp-berichten kunt versturen of ontvangen, is een slechte internetverbinding. Meer informatie over het oplossen van connectieproblemen op: Android | iPhone | Windows Phone | Nokia S40 | BlackBerry | BlackBerry 10

Als je heel zeker weet dat je telefoon verbonden is met het internet, zijn er enkele andere mogelijke redenen waarom WhatsApp-berichten niet worden verstuurd of ontvangen:

1. Je telefoon moet worden herstart. Zet je telefoon uit, wacht 30 seconden en zet je telefoon weer aan.
  2. De contactpersoon naar wie je een bericht wilt sturen heeft je nummer geblokkeerd. Weet je niet hoe je dit kunt achterhalen? Lees dit artikel.
  3. Je hebt de initiële verificatie niet voltooid. Leer meer over het verifiëren van je telefoonnummer op: Android | iPhone | Windows Phone | Nokia S40 | BlackBerry | BlackBerry 10
  4. Het telefoonnummer van het contact aan wie je een bericht probeert te sturen via WhatsApp is niet juist ingevoerd op je telefoon.
    Leer hier wat de correctie notatie voor een telefoonnummer is.