Problemen met het downloaden of updaten van WhatsApp

Wanneer je problemen hebt met het downloaden of updaten van WhatsApp vanuit de Google Play Store, dan wordt dit wellicht veroorzaakt door:

Wanneer het geen van de bovenstaande problemen betreft, controleer dan Google Play Help voor specifieke probleemoplossingen.

Foutmeldingen

Voor foutmeldingen: 413, 481, 491, 492, 921, 927 en 941
  1. Verwijder je Google Account via jouw apparaatinstellingen > Accounts > Google en selecteer je account.
  2. Tik op de menu-knop en selecteer Account verwijderen.
  3. Herstart je telefoon of schakel hem uit en weer in en ga terug naar Accounts. Voeg je Google Account opnieuw toe.
  4. Wis het cache van je Google Play Store app via apparaatinstellingen > Apps > Google Play Store > Opslagruimte > Cache wissen en ook Gegevens wissen.
  5. Probeer WhatsApp opnieuw te downloaden.
Voor error codes: 101, 498 en 919

Volg de instructies in de sectie "Er is onvoldoende ruimte op het apparaat" en probeer WhatsApp opnieuw te installeren.

Voor foutmeldingen: 403, 495, 504, 911, 920, 923, RPC errors, invalid package file, installatie of download niet succesvol errors
  1. Volg de instructies in de sectie "Er is onvoldoende ruimte op het apparaat" om ervoor te zorgen dat je genoeg vrije opslagruimte hebt op je apparaat.
  2. Opendeze link om WhatsApp te downloaden als een APK-bestand.
  3. Tik op Nu downloaden.
    • Let op: Je zal Onbekende bronnen moeten toestaan via jouw apparaatinstellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen om het bestand te kunnen downloaden.
  4. Open het bestand om het installatieproces te starten.

Er is onvoldoende ruimte op het apparaat

Wanneer je WhatsApp niet kan installeren vanwege onvoldoende ruimte op je telefoon, wil je misschien de gegevens en cache van Google Play Store wissen:

1. Open jouw apparaatinstellingen > Apps > Google Play Store > Opslagruimte > Gegevens wissen en Cache wissen.
  2. Start je telefoon opnieuw op en probeer WhatsApp opnieuw te installeren.

Mocht je nog steeds WhatsApp niet kunnen installeren, dan zijn hier een aantal tips om ruimte vrij te maken op je telefoon:

• Wis de cache van je telefoon via jouw apparaatinstellingen > Opslagruimte > tik op Gegevens in het cachegeheugen.
  • Verplaats gegevens en apps naar je externe SD-kaart.
  • Verwijder oude gegevens en apps die je niet meer gebruikt.
  • Bekijk deze verborgen WhatsApp-mappen. Je kan deze alleen benaderen via een file manager.
    • De map voor video kan gevonden worden via: /WhatsApp/Media/WhatsApp Video/Sent.
    • De map voor afbeeldingen kan gevonden worden via: /WhatsApp/Media/WhatsApp Images/Sent.
    • De map voor Gesproken berichten kan gevonden worden via: /WhatsApp/Media/WhatsApp Voice Notes.

Helaas kunnen wij niet aangeven hoeveel ruimte er precies nodig is, maar Google raadt aan om minimaal 1GB aan vrije ruimte te hebben wanneer je een app bijwerkt of installeert.

Let op: Als je jouw WhatsApp-afbeeldingen, gesproken berichten of video's verwijdert, zal je deze niet meer kunnen bekijken of afspelen.

Deze app is niet compatibel met uw Android-apparaat

Wanneer je de volgende foutmelding krijgt: “Deze app is niet compatibel met uw Android apparaat”, ga dan naar dit FAQ-artikel voor meer informatie.

Het item is niet beschikbaar in uw land

Als je een Niet beschikbaar in jouw land-melding ziet of als de suggesties van het Google Play Help Center niet helpen, kun je WhatsApp downloaden en updaten van onze website. Hiervoor moet Onbekende bronnen in Beveiliging (in je systeeminstellingen) ingeschakeld zijn. We raden je aan dit weer uit te schakelen nadat je WhatsApp van onze website hebt gedownload en geïnstalleerd.