Keskusteluhistorian palauttaminen

WhatsApp-keskusteluhistoriaasi ei tallenneta meidän palvelimille - emme siis voi palauttaa poistamiasi viestejä. Voit varmuuskopioida ja palauttaa keskusteluhistorian iCloudin avulla.

iCloud-varmuuskopiointi

Voit varmuuskopioida keskustelut avaamalla WhatsAppin asetukset ja valitsemalla Keskustelut > Varmuuskopiointi ja napauttamalla Varmuuskopioi nyt. Voit myös ottaa automaattiset, tietyn ajan välein tapahtuvat varmuuskopiot käyttöön napauttamalla Automaattisesti ja valitsemalla haluamasi aikavälin. Toiminto varmuuskopioi keskustelut ja mediat iCloud-tilillesi, ja voit valita haluatko varmuuskopioida myös videot. iCloud-varmuuskopiointiin saattaa kulua aikaa - tämä riippuu internet-yhteydestä ja varmuuskopion koosta.

Vaatimukset
  • Puhelimessasi tulee olla iOS 7 tai uudempi versio.
  • Sinun täytyy olla kirjautuneena iCloudiin ( iPhonen asetukset > iCloud).
  • iOS 7: Asetuksen Dokumentit ja data (iPhonen asetukset > iCloud > Dokumentit ja data) on oltava päällä.
    iOS 8 ja uudemmat: Asetuksen iCloud Drive (iPhonen asetukset > iCloud > iCloud Drive) on oltava päällä.
  • Sekä iPhonessa että iCloudissa on oltava riittävästi vapaata tilaa.

iCloud ja mobiilidata

Jos olet huolestunut mobiilidatan käytöstä, suosittelemme, että sallit iCloud-varmuuskopiot vain Wi-Fi-verkossa. Voit tehdä tämän avaamalla iPhonen asetukset > iCloud > iCloud Drive (iOS 8 ja uudemmat versiot) tai iPhonen asetukset > iCloud > Dokumentit ja data (iOS 7) ja kytkemällä asetuksen Käytä mobiilidataa pois.

Keskusteluhistorian palauttaminen iCloudista

Varmista ensin, että iCloud-varmuuskopio löytyy siirtymällä WhatsAppin asetukset > Keskustelut > Varmuuskopiointi. Jos näet, milloin varmuuskopiointi on viimeksi suoritettu, poista appi ja asenna se sitten uudelleen App Storesta. Puhelinnumeron vahvistamisen jälkeen seuraa näytön ohjeita keskusteluhistorian palauttamiseksi. Edellä kerrotut iCloud-varmuuskopioinnin vaatimukset koskevat myös palautusta. Lisäksi puhelinnumeron on oltava sama sekä varmuuskopioitaessa että palautettaessa. Et voi palauttaa toisen WhatsApp-tilin keskusteluhistoriaa. Jos käytät iCloud-tiliä jonkun toisen kanssa, tämä auttaa pitämään varmuuskopiot erillisinä.

iCloud-varmuuskopioinnin ongelmien ratkaiseminen

Jos varmuuskopiointi tai palautus iCloudista ei onnistu, ongelma on useimmiten iCloud-tilissäsi, ei WhatsAppissa.

Jos varmuuskopion luominen ei onnistu, seuraa näitä ohjeita:

1. Varmista, että olet kirjautuneena iCloudiin avaamalla iPhonen asetukset > iCloud.
  2. Varmista, että olet kytkenyt iCloud Driven päälle kohdassa iPhonen asetukset > iCloud. Jos käytät iOS 7:ää, näet kohdan Dokumentit ja data iCloud Driven sijasta.
  3. Jos yrität varmuuskopioida iOS 7:ää käyttävällä iPhonella, varmista, että muut samaa Apple ID:tä käyttävät laitteet eivät ole koskaan kytkeneet iCloud Drivea päälle. Jos olet joskus kytkenyt iCloud Driven päälle jollakin samaa Apple ID:tä käyttävällä laitteella, et voi siirtää tietoja iOS 7:llä. Vaikka olisit aiemmin kytkenyt iCloud Driven päälle ja sitten pois, et siltikään voi varmuuskopioida iOS 7 -laitteella. Sinun tulee päivittää iOS 8:aan tai uudempaan versioon voidaksesi suorittaa varmuuskopioinnin.
  4. Varmista, että iCloud-tililläsi on riittävästi tilaa varmuuskopiolle. Näet vapaana olevan tilan kohdassa iPhonen asetukset > iCloud > Tallennustila.
  5. Jos yrität varmuuskopioida mobiiliverkossa, varmista, että olet kytkenyt asetuksen Käytä mobiilidataa päälle kohdassa iPhonen asetukset > iCloud > iCloud Drive (iOS 8 ja uudemmat versiot) tai iPhonen asetukset > iCloud > Dokumentit ja data (iOS 7).
  6. Suorita manuaalinen varmuuskopiointi napauttamalla "Varmuuskopioi nyt" kohdassa WhatsAppin asetukset > Keskustelut > Varmuuskopiointi ja pidä WhatsApp avoinna siihen asti, että näytöllä lukee "ladataan".
  7. Yritä suorittaa manuaalinen varmuuskopiointi toisessa verkossa - mieluiten verkossa, jota käytät useimmiten. iCloud toimii parhaiten, kun varmuuskopioit paikasta, josta yhdistät siihen useimmiten.

Jos varmuuskopion palauttaminen ei onnistu, seuraa näitä ohjeita:

1. Varmista, että yrität palauttaa tiedot samalla puhelinnumerolla ja iCloud-tilillä, jolla loit varmuuskopion.
  2. Varmista, että iPhonessasi on riittävästi tilaa varmuuskopion palauttamista varten. Näet vapaana olevan tilan kohdassa iPhonen asetukset > Yleiset > Tietoja.
  3. Varmista, että olet kytkenyt iCloud Driven päälle kohdassa iPhonen asetukset > iCloud > iCloud Drive. Jos käytät iOS 7:ää, näet kohdan Dokumentit ja data iCloud Driven sijasta.
  4. Jos loit varmuuskopion iCloud Driveen, et voi palauttaa sitä, ellei laitteessa ole iOS 8 tai uudempi versio.
  5. Jos olet kytkenyt iCloud Driven päälle millä tahansa Apple ID:täsi käyttävällä laitteella, et voi palauttaa tietoja iPhonella, ellei siinä ole iOS 8 tai uudempi versio.
  6. Yritä suorittaa palautus toisessa verkossa - mieluiten verkossa, jota käytät useimmiten. iCloud toimii parhaiten, kun palautat paikasta, josta yhdistät siihen useimmiten.

iPhone-varmuuskopiointi

Jos olet aiemmin varmuuskopioinut iPhonen iTunesiin tai iCloudiin, saatat voida palauttaa WhatsApp-keskustelut palauttamalla iPhonesi aiempaan iPhone-varmuuskopioon. Saat lisätietoja iPhonen varmuuskopioimisesta ja varmuuskopion palauttamisesta tältä Applen tukisivulta.

Keskustelun lähettäminen sähköpostilla

Voit halutessasi lähettää keskusteluhistorian itsellesi sähköpostilla:

1. Avaa lähetettävä WhatsApp-keskustelu.
  2. Napauta yhteystiedon nimeä tai ryhmän aihetta yläpalkissa.
  3. Vieritä alas ja valitse Vie keskustelu.
  4. Valitse Liitä media tai Ei mediaa, riippuen siitä haluatko mediat keskustelun mukana.
  5. Valitse Mail-appi. (Tai napauta Muut saadaksesi muita vaihtoehtoja.)
  6. Syötä sähköpostiosoitteesi ja napauta Lähetä.

Napsauta käyttöjärjestelmäsi nimeä, niin saat ohjeet viestien palauttamisesta: Android | Windows Phone | BlackBerry | BlackBerry 10