Keskusteluhistorian palauttaminen

Voit varmuuskopioida WhatsApp-tiedot Google Driveen ja/tai paikallisesti laitteeseesi. Paikalliset varmuuskopiot luodaan päivittäin klo 2 yöllä ja ne tallennetaan tiedostona puhelimeesi.

Google Drive

Voit varmuuskopioida keskustelut ja mediat Google Driveen, joten jos vaihdat toiseen Android-puhelimeen tai hankit uuden, voit siirtää keskustelut ja mediat siihen.

Google Driveen varmuuskopioiminen
  1. Avaa WhatsApp.
  2. Napauta valikkopainiketta ja valitse Asetukset > Keskustelut > Varmuuskopiointi.
  3. Voit luoda varmuuskopion heti napauttamalla Varmuuskopioi ja voit myös valita automaattisen varmuuskopioinnin aikavälin napauttamalla Varmuuskopioi Google Driveen.
  4. Jos et ole vielä lisännyt Google-tiliä, napauta Lisää tili pyydettäessä.
  5. Napauta Varmuuskopioi käyttäen valitaksesi verkon, jossa varmuuskopiointi suoritetaan. Huomaa, että varmuuskopiointi mobiiliverkossa saattaa aiheuttaa lisämaksuja.
Huomioitavaa Google Drivestä
  • Ensimmäinen varmuuskopiointi saattaa kestää jonkin aikaa. Pidä puhelimesi yhdistettynä virtalähteeseen.
  • Voit muuttaa varmuuskopioinnin aikaväliä, varmuuskopiointiin käytettävää Google-tiliä ja yhteyttä napauttamalla valikkopainiketta ja valitsemalla Asetukset > Keskustelut > Varmuuskopiointi.
  • Joka kerta kun luot Google Drive -varmuuskopion samalle Google-tilille, edellinen Google Drive -varmuuskopio poistetaan. Et voi palauttaa vanhaa Google Drive -varmuuskopiota.
  • WhatsApp ei salaa Google Drive -varmuuskopion viestejä eikä medioita.

Varmuuskopion palauttaminen tai siirtäminen

WhatsApp ehdottaa keskusteluiden ja medioiden palautusta varmuuskopiosta, kun vahvistat numerosi. Kysyttäessä napauta Palauta. WhatsApp ei välttämättä löydä varmuuskopioita. Tämä voi johtua joistakin seuraavista syistä:

• Et ole kirjautuneena samalle Google-tilille.
  • Et käytä samaa puhelinnumeroa kuin luodessasi varmuuskopion.
  • SD-kortti ja/tai keskusteluhistoria on vioittunut.
  • Google Drive -tilillä tai laitteessasi ei ole varmuuskopiota.

Huomautus: Helpoin tapa siirtää tiedot uuteen puhelimeen on Google Drive. Jos haluat käyttää paikallista varmuuskopiota, sinun täytyy siirtää tiedostot uuteen puhelimeen tietokoneen, tiedostonhallintasovelluksen tai SD-kortin avulla. Jos tiedot eivät ole kansiossa /sdcard/WhatsApp/, saatat nähdä kansiot "sisäinen tallennustila" tai "päätallennustila".

Vanhempaan varmuuskopioon palauttaminen

Puhelimessasi säilytetään varmuuskopiotiedostot enintään 7 päivän ajalta (Google Drivessä on vain uusin). Voit päivittää muuhun kuin uusimpaan paikalliseen varmuuskopioon seuraavasti:

1. Lataa tiedostojen hallintasovellus.
  2. Siirry kyseisellä sovelluksella kansioon sdcard/WhatsApp/Databases. Jos tiedot eivät ole SD-kortilla, saatat nähdä kansion "sisäinen tallennustila" tai "päätallennustila" sdcard-kansion sijaan.
  3. Vaihda varmuuskopiotiedoston, jonka haluat palauttaa nimi msgstore-VVVV-KK-PP.1.db.crypt12 nimeksi msgstore.db.crypt12. Vanha varmuuskopiotiedosto saattaa käyttää aiempaa protokollaa, kuten crypt9:ää tai crypt10:tä. Älä muuta crypt-päätteen numeroa.
  4. Poista WhatsApp.
  5. Asenna WhatsApp.
  6. Napauta Palauta kysyttäessä.

Varmuuskopioinnin ja palauttamisen ongelmien ratkaiseminen

Google Drive -varmuuskopion luontiin liittyvät ongelmat
  1. Varmista, että olet lisännyt Google-tilin puhelimeesi.
  2. Varmista, että Google Drive -tilissäsi on riittävästi vapaata tilaa varmuuskopion luomiseen.
  3. Varmista, että Google Play -palvelut on asennettuna puhelimeesi. Huomautus: Google Play -palvelut on saatavilla Android 2.3.4:llä ja uudemmilla versioilla.
  4. Jos yrität varmuuskopioida mobiiliverkossa, varmista, että tiedonsiirto on käytettävissä sekä WhatsAppille että Google Play -palveluille. Ota yhteyttä operaattoriisi, jos et ole varma asiasta.
  5. Yritä varmuuskopioida toisessa verkossa (esimerkiksi, jos varmuuskopiointi mobiiliverkossa ei onnistu, yritä varmuuskopioida Wi-Fi-verkossa).
Google Drive -varmuuskopion palauttamiseen liittyvät ongelmat
  1. Varmista, että yrität palauttaa tietoja samalta puhelinnumerolta ja Google-tililtä, jolla varmuuskopio luotiin.
  2. Varmista, että puhelimessasi on riittävästi tilaa varmuuskopion palautusta varten.
  3. Varmista, että Google Play -palvelut on asennettuna puhelimeesi. Huomautus: Google Play -palvelut on saatavilla Android 2.3.4:llä ja uudemmilla versioilla.
  4. Varmista, että akku on täynnä tai puhelimesi on yhdistetty virtalähteeseen.
  5. Varmista, että puhelimesi on yhdistetty vahvaan ja vakaaseen verkkoon. Jos palautus ei onnistu mobiiliverkossa, kokeile Wi-Fi-verkkoa.

Napsauta käyttöjärjestelmäsi nimeä, niin saat ohjeet viestien palauttamisesta:iPhone | Windows Phone | BlackBerry | BlackBerry 10