Een reservekopie maken voor iCloud

iOS
Je kunt een reservekopie maken van je WhatsApp-chatgeschiedenis en -media via je iCloud-account. Controleer voordat je aan de slag gaat het volgende:
  • Of je hetzelfde telefoonnummer en iCloud-account gebruikt als waarmee de reservekopie werd gemaakt.
  • Of je iPhone is bijgewerkt naar de nieuwste iOS-versie.
  • Of de beschikbare opslag van je iCloud-account en iPhone minimaal 2,05 keer zo groot is als de grootte van je reservekopie.
Automatische reservekopieën instellen
Je kunt automatische, ingeplande reservekopieën instellen door op Autom. reservekopie te tikken in de WhatsApp-instellingen en de gewenste frequentie te kiezen. Er wordt een reservekopie gemaakt van je chats in je iCloud-account. Je kunt ervoor kiezen om wel of geen video's toe te voegen aan je reservekopie.
Op elk moment handmatig een reservekopie maken van je chats
  1. Open de Instellingen van WhatsApp.
  2. Tik op Chats > Reservekopie chats > Maak nu reservekopie.
Opmerking: Reservekopieën bevatten berichten en media die in community's worden verstuurd en ontvangen. Ook bevatten ze updates die via WhatsApp-kanalen worden gedeeld. Ze bevatten alleen media als jij de kanaalbeheerder bent.