Touch ID of Face ID voor WhatsApp gebruiken

iPhone
Als extra beveiligingsmaatregel kun je Touch ID of Face ID inschakelen voor WhatsApp. Als dit ingeschakeld is, moet je WhatsApp met Touch ID of Face ID ontgrendelen. Je kunt via de meldingen nog wel berichten en oproepen beantwoorden als WhatsApp vergrendeld is.
Touch ID of Face ID inschakelen
Om Touch ID of Face ID voor WhatsApp te gebruiken, schakel je het eerst in de Instellingen van je iPhone in.
  1. Open de Instellingen van WhatsApp.
  2. Tik op Privacy > Schermvergrendeling.
  3. Schakel Vraag om Touch ID of Vraag om Face ID in.
  4. Selecteer hoelang de standby-modus actief kan zijn voor WhatsApp voordat je Touch ID of Face ID moet gebruiken.
Touch ID of Face ID uitschakelen
  1. Open de Instellingen van WhatsApp.
  2. Tik op Privacy > Schermvergrendeling.
  3. Schakel Vraag om Touch ID of Vraag om Face ID uit.
Opmerking: Als je WhatsApp niet kunt ontgrendelen met Touch ID of Face ID, kun je ook de toegangscode van je iPhone invoeren.