Kan geen verbinding maken met WhatsApp

Mac
Als je geen berichten kunt verzenden of ontvangen in WhatsApp Web of Desktop, kan dit komen door verbindingsproblemen met je computer of wifi.
Computerverbinding
Je hebt een sterke en stabiele internetverbinding nodig om WhatsApp Web of Desktop te gebruiken. De internetverbinding van je computer controleren:
  • Open WhatsApp Web of Desktop. Als je een gele balk ziet met de foutmelding Computer niet verbonden, controleer dan eerst of je een actieve internetverbinding hebt.
  • Als de internetverbinding van je computer normaal werkt, maar je kunt nog steeds geen berichten verzenden of ontvangen, ververs de pagina als je WhatsApp Web gebruikt. Als je WhatsApp Desktop gebruikt, sluit de app dan en start deze opnieuw op.
  • Als het probleem aanhoudt, log dan uit en log opnieuw in bij WhatsApp Web of Desktop. In dit artikel lees je hoe je dat doet.
Belangrijk: Gebruik de nieuwste versies van Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Opera of Safari voor WhatsApp Web. Andere browsers, zoals Internet Explorer, worden niet ondersteund.
Wifiverbinding
Als je gebruikmaakt van een beheerd wifinetwerk, zoals op kantoor, in een bibliotheek of op school, kan het zijn dat het netwerk WhatsApp blokkeert of beperkte toegang geeft.
Als je een melding ziet dat je wifinetwerk de werking van WhatsApp belemmert, zorg er dan voor dat je netwerk is ingesteld om verkeer naar web.whatsapp.com of .whatsapp.net toe te laten.