Verbindingsproblemen met WhatsApp oplossen

Mac
Problemen met internet kunnen de oorzaak zijn van verbindingsproblemen met WhatsApp. Dit kun je doen om ze op te lossen:

Verbindingsproblemen oplossen

Controleer of je een internetverbinding hebt als je geen verbinding kunt maken met WhatsApp of berichten kunt verzenden of ontvangen.
Hier lees je hoe dit in zijn werk gaat:
  • Open een chat. Staat er een klokje naast berichten in plaats van een vinkje? Zo ja, dan worden je berichten niet afgeleverd.
  • Controleer het netwerksignaal op je apparaat en kijk of het knippert of leeg is.
  • Open een webpagina in de browser op je apparaat om te zien of de pagina wordt geladen. Als de pagina wordt geladen, is je apparaat verbonden met het internet.
  • Controleer of je verbinding kunt maken met andere apps.
  • Neem contact op met je mobiele provider als je verbinding kunt maken met andere apps maar niet met WhatsApp. Ze kunnen je mogelijk helpen om sommige instellingen te veranderen zodat WhatsApp kan werken.

Op je apparaat

Als je apparaat verbonden is met het internet en een sterk signaal heeft, kun je dit proberen:
  • Schakel je apparaat uit en weer aan.
  • Zet Mobiele data aan.
  • Zet de vliegtuigmodus aan en uit.
  • Sta Vernieuw app op de achtergrond toe.
  • Werk WhatsApp bij.
  • Gebruik een ondersteund besturingssysteem.
  • Schakel roaming uit.
  • Zet de wifi uit en weer aan. Maak verbinding met verschillende hotspots.
  • Controleer Focus-modus om ervoor te zorgen dat wifi of data aan blijven.
Opmerking: Het is niet mogelijk om WhatsApp met VPN-services te gebruiken.

Overige stappen

• Start je wifirouter opnieuw op.
  • Neem contact op met je mobiele provider. Vraag of je APN-instellingen goed zijn ingesteld. Een Access Point Name (APN) biedt alle informatie die je apparaat nodig heeft om met het internet te verbinden.
  • Neem contact op met de wifi-netwerkbeheerder.
  • Soms kan de wifi op kantoor of de universiteitscampus verbindingsproblemen veroorzaken. Probeer een andere wifi-verbinding of gebruik data.
  • Vergeet je wifi-netwerk en maak opnieuw verbinding.
Opmerking: Vraag de persoon met wie je contact op probeert te nemen om hetzelfde te doen, in het geval het probleem zich aan hun kant bevindt.