Groepsleden toevoegen en verwijderen

Mac
Als groepsbeheerder kun je groepsleden toevoegen of verwijderen. Beheerders kunnen ook bepalen of ze hun groepen open willen houden zodat iedereen met WhatsApp kan deelnemen, of dat nieuwe leden alleen met goedkeuring van een beheerder kunnen deelnemen. Een groep kan maximaal 1024 leden hebben.
Leden toevoegen
  1. Open de WhatsApp-groepschat en tik op het groepsonderwerp.
    • Je kunt ook op de groep in het tabblad Chats tikken en deze vasthouden. Tik daarna op
      more options
      > Groepsinformatie.
  2. Tik op Toevoegen of Uitnodigen via link.
  3. Zoek naar of selecteer een contact om aan de groep toe te voegen.
  4. Tik op
    check mark
    .
  5. Als Nieuwe leden goedkeuren is ingeschakeld voor de groep en er aanvragen voor deelname openstaan, kan een beheerder deze aanvragen beoordelen.
Leden verwijderen
  1. Open de WhatsApp-groepschat en tik op het groepsonderwerp.
    • Je kunt ook op de groep in het tabblad Chats tikken en deze vasthouden. Tik daarna op
      more options
      > Groepsinformatie.
  2. Tik op het lid dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op {lid} verwijderen > OK.
Belangrijk: Als je te veel contacten aan de groep hebt toegevoegd, moet je mogelijk 24 uur wachten voordat je meer contacten aan de groep kunt toevoegen.