Een catalogus maken en onderhouden

Web en desktop
Houd je catalogus altijd bijgewerkt om klanten eenvoudig toegang te geven tot je nieuwste aanbiedingen.
Een product of dienst toevoegen
Een product of dienst toevoegen aan je catalogus:
  1. Klik bovenaan je chatlijst op
    menu
    of
    more options
    > Catalogus.
  2. Klik op Nieuw item toevoegen.
  3. Klik op Afbeeldingen toevoegen om tot tien afbeeldingen uit je bestanden te uploaden.
  4. Voer een naam in voor het product of de dienst, en eventuele details zoals:
    • Prijs
    • Omschrijving
    • Websitelink
    • Product- of dienstcode
  5. Klik op Toevoegen aan catalogus om het product aan je catalogus toe te voegen.
Opmerking: Elke afbeelding die je uploadt naar de catalogus wordt beoordeeld om te controleren of de afbeelding, het product of de dienst voldoet aan het Berichtenbeleid van WhatsApp Business.
Na goedkeuring wordt het product of de dienst automatisch toegevoegd aan de catalogus. Als een product of dienst echter wordt geweigerd, verschijnt er een rood uitroepteken naast de afbeelding.
Als je van mening bent dat je item ten onrechte is afgewezen, kun je een beoordeling aanvragen:
  1. Klik op het afgewezen item.
  2. Klik op Nog een beoordeling aanvragen.
  3. Voer de reden voor je aanvraag in.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Als je het Berichtenbeleid van WhatsApp Business hebt bekeken en je beroep is afgewezen, stuur ons dan een antwoord met uitleg over je verzoek voor een derde beoordeling.
Beheer welke producten of diensten klanten kunnen vinden
Catalogusitems verbergen
  1. Klik bovenaan je chatlijst op
    menu
    of
    more options
    > Catalogus.
  2. Klik op een product of dienst > Bewerken.
  3. Selecteer Item verbergen.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Of houd je muisaanwijzer op het item op het scherm Catalogus. Klik vervolgens op
    menu
    > Item verbergen.
    Opmerking: Verborgen items worden nog steeds weergegeven in je Catalogusbeheer, met
    hide catalog item
    over de afbeelding van het item heen. Als je de pagina met productdetails opent, zie je een opmerking dat je dit item hebt verborgen.
Catalogusitems weer zichtbaar maken
  1. Klik bovenaan je chatlijst op
    menu
    of
    more options
    > Catalogus.
  2. Klik op een product of dienst > Bewerken.
  3. Deselecteer Item verbergen.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Of houd je muisaanwijzer op het item op het scherm Catalogus. Klik vervolgens op
    menu
    > Item weergeven.
Collecties in je catalogus maken en beheren
Je kunt collecties maken in je catalogus, zodat je klanten gemakkelijker de producten en diensten kunnen vinden die ze zoeken. Bekijk meer informatie over het maken en beheren van collecties.
Een product of dienst verwijderen
Een product of dienst uit je catalogus verwijderen:
  1. Klik bovenaan je chatlijst op
    menu
    more options
    > Catalogus.
  2. Selecteer een product of dienst.
  3. Scrol naar het einde van de productdetails.
  4. Klik op Item verwijderen.
  5. Klik op OK.