Een catalogus maken en onderhouden

iPhone
Met een bijgewerkte catalogus is het makkelijker voor je klanten om contact op te nemen met je bedrijf. Het helpt ook om je nieuwe producten en diensten in de schijnwerpers te zetten.
Een product of dienst toevoegen
Een product of dienst toevoegen aan je catalogus:
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Klik op Meer
    |
    bovenaan je lijst met chats > Catalogus.
  3. Klik op Nieuw item toevoegen.
  4. Klik op Afbeeldingen toevoegen om afbeeldingen uit je bestanden te uploaden. Je kunt maximaal 10 afbeeldingen uploaden.
  5. Voeg de naam van een product of dienst toe. Je kunt ook aanvullende informatie toevoegen, zoals prijs, omschrijving, weblink en een itemcode voor het geüploade product.
  6. Klik op TOEVOEGEN AAN CATALOGUS om het product aan je catalogus toe te voegen.
Opmerking: Prijzen kunnen alleen in bepaalde landen aan een catalogus worden toegevoegd.
Beheer welke producten of diensten klanten kunnen zien
Opmerking: Deze functie is mogelijk nog niet beschikbaar voor jou.
Catalogusitems verbergen
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Klik op Meer
    |
    bovenaan je lijst met chats > Catalogus.
  3. Klik op het product of de dienst die je wilt verbergen > Bewerken.
  4. Selecteer Item verbergen.
  5. Klik op Opslaan.
Of houd je muisaanwijzer op het item op het Catalogus-scherm. Klik dan op Meer
|
> Item verbergen.
Verborgen items worden nog steeds weergegeven in je Catalogusbeheer, met
over de itemafbeelding heen. Als je de pagina met productdetails opent, zie je een opmerking dat je dit item hebt verborgen.
Catalogusitems weer zichtbaar maken
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Klik op Meer
    |
    bovenaan je lijst met chats > Catalogus.
  3. Klik op het product of de dienst die je weer zichtbaar wilt maken > Bewerken.
  4. Deselecteer Item verbergen.
  5. Klik op Opslaan.
Of houd je muisaanwijzer op het item op het scherm Catalogus. Klik dan op Meer
|
> Item weergeven.
Een product of dienst verwijderen
Een product of dienst uit je catalogus verwijderen:
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Klik op Meer
    |
    bovenaan je lijst met chats > Catalogus.
  3. Selecteer het product of de dienst die je wilt verwijderen.
  4. Scrol naar het einde van de productdetails.
  5. Klik op Item verwijderen.
  6. Klik op OK.
Belangrijk: Elke geüploade afbeelding in de catalogus wordt beoordeeld. De beoordeling bevestigt of een afbeelding, product of dienst voldoet aan het Handelsbeleid van WhatsApp.
Als een product of dienst in je catalogus wordt geweigerd, verschijnt er een rood uitroepteken naast de afbeelding. Als je vindt dat deze beslissing onjuist is, kun je een andere beoordeling aanvragen:
  • Tik op Details bij het geweigerde product of de geweigerde dienst.
  • Klik op Nieuwe beoordeling aanvragen.
  • Voer een reden in voor de aanvraag in het tekstveld.
  • Klik op Doorgaan.
Belangrijk: Als je WhatsApp Business-account is gekoppeld aan een Facebook-winkel en je hebt WhatsApp ingeschakeld als verkoopkanaal, wordt je WhatsApp-catalogus standaard vervangen door je Facebook-winkel. Je WhatsApp-catalogus wordt niet verwijderd of gewijzigd, maar hij is niet te zien voor jezelf en je klanten. Je kunt je WhatsApp-catalogus altijd terugzetten door WhatsApp als verkoopkanaal uit te schakelen of te verbergen. Lees in dit artikel hoe je je verkoopkanalen beheert in Handelsbeheer.