Je meldingen beheren

Mac
Je kunt je meldingsinstellingen voor alle oproepen en berichten wijzigen in de Instellingen van WhatsApp. Lees in dit artikel hoe je meldingen van individuele of groepschats dempt.
Opmerking: als je WhatsApp-meldingen uitschakelt of op stil zet via de instellingen van je apparaat, dan hebben updates van je meldingsinstellingen in WhatsApp hier geen invloed op. Als je aangepaste meldingen hebt ingeschakeld voor een chat in WhatsApp, dan wordt er een nieuwe meldingscategorie toegevoegd aan je apparaatinstellingen en worden meldingen ingeschakeld voor die aangepaste instelling.
WhatsApp-meldingsinstellingen beheren voor alle berichten, groepen of oproepen
  1. Klik op
    more options
    |
    menu
    > Instellingen >
    notifications
    .
  2. Beheer meldingen door één van de volgende dingen te doen:
    • Vink het vakje voor Berichtmeldingen aan om meldingen voor nieuwe berichten te ontvangen.
    • Vink het vakje voor Voorbeelden weergeven aan om een voorbeeld van de berichttekst weer te geven in de melding van het nieuwe bericht.
    • Vink het vakje voor Reactiemeldingen weergeven aan om een melding te ontvangen van reacties op een bericht dat je hebt verzonden in een individuele chat of groepschat.
    • Vink het vakje voor Synchroniseren op de achtergrond aan voor snellere prestaties door berichten op de achtergrond te synchroniseren.
    • Vink het vakje voor Geluiden aan om een geluidsmelding te ontvangen van inkomende berichten.
Opmerking: Als je meldingen voor WhatsApp Web of WhatsApp Desktop wilt uitschakelen zonder je meldingsinstellingen te wijzigen, dan kun je WhatsApp op je computer gewoon sluiten. Je ontvangt geen desktopmeldingen zolang WhatsApp gesloten is.