Je meldingen beheren

Mac
Je beheert je meldingsvoorkeuren heel eenvoudig in je WhatsApp-instellingen.
Instellingen voor WhatsApp-meldingen beheren
  1. Tik op Instellingen > Meldingen.
  2. Beheer meldingen door één van de volgende dingen te doen:
    • Tik op Toon meldingen onder BERICHTMELDINGEN of GROEPSMELDINGEN om meldingen te ontvangen over individuele berichten of groepsberichten.
    • Tik op Geluid onder BERICHTMELDINGEN of GROEPSMELDINGEN om het meldingsgeluid van individuele berichten of groepsberichten te wijzigen.
    • Tik op Reactiemeldingen onder BERICHTMELDINGEN of GROEPSMELDINGEN om meldingen te ontvangen over reacties op berichten die je hebt verstuurd in individuele chats of groepschats.
    • Tik op In-appmeldingen om de meldingsinstellingen te beheren voor meldingen die je ontvangt terwijl je WhatsApp gebruikt.
    • Tik op Toon voorbeeld om een voorbeeld van de berichttekst weer te geven in een melding over een nieuw bericht.
Meldingsinstellingen opnieuw instellen
  1. Tik op Instellingen > Meldingen.
  2. Tik op Stel meldingsinstellingen opnieuw in > Stel opnieuw in.
Meldingen van individuele chats of groepschats dempen
  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Tik op de naam van de individuele chat of de groepschat.
  3. Tik op Demp en selecteer hoelang je meldingen wilt dempen.
Tik op Gedempt > Hef dempen op in een gedempte chat om het dempen van meldingen voor die chat op te heffen.
Opmerking: Als je meldingen voor een chat dempt, dan worden binnenkomende berichten niet weergegeven op je apparaat. Onthoud echter wel:
  • Contacten krijgen niet te zien dat je de chat hebt gedempt.
  • Contacten ontvangen nog steeds een leesbewijs als je hun bericht hebt geopend.
  • Het aantal ongelezen berichten wordt nog steeds weergegeven naast de chat.