WhatsApp-statusupdate delen op andere apps

Op Android en iPhone heb je de optie om WhatsApp-statusupdates te delen via Facebook Verhalen en andere apps. Meer informatie over de privacy van je status lees je in dit artikel.
Zo deel je je statusupdate op Facebook Verhalen
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Status.
  3. Een statusupdate creëren op: Android | iPhone
  4. Je kunt kiezen of je een nieuwe of oude status deelt:
    • Nieuwe status delen: Tik onder Mijn status op Delen op Facebook-verhaal. Indien gevraagd, tik op Toestaan of Openen om de Facebook-app te openen. Selecteer het publiek met wie je je statusupdate wilt delen in de Facebook-app en tik op Nu delen. De optie Delen op Facebook-verhaal verdwijnt zodra je naar een ander tabblad gaat.
    • Oude status delen: Tik op Mijn status op de iPhone of Meer
      naast Mijn status op Android. Tik vervolgens op Meer (
      of
      ) naast de statusupdate die je wilt delen. Tik daarna op Delen op Facebook. Indien gevraagd, tik op Toestaan of Openen om de Facebook-app te openen. Selecteer het publiek met wie je je statusupdate wilt delen in de Facebook-app en tik op Nu delen.
  5. Zodra je je statusupdate hebt gedeeld, wordt WhatsApp opnieuw geopend.
Belangrijk:
  • Als je meerdere statusupdates hebt, kun je kiezen welke updates je wilt delen op Facebook Verhalen.
  • Deze functie is alleen beschikbaar als je een van de volgende apps hebt geïnstalleerd op je apparaat: Facebook op Android, Facebook Lite op Android of Facebook op iOS.
Zo deel je je statusupdate via andere apps:
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Status.
  3. Een statusupdate creëren op: Android | iPhone
  4. Je kunt kiezen of je een nieuwe of oude status deelt:
    • Nieuwe status delen: Tik onder Mijn status op Delen (
      of
      ). De optie Delen verdwijnt zodra je naar een ander tabblad gaat.
    • Oude status delen: Tik op Mijn status op de iPhone of Meer
      naast Mijn status op Android. Tik vervolgens op Meer (
      of
      ) naast de statusupdate die je wilt delen. Tik daarna op Delen.
  5. Tik in het keuzemenu op de app waarop je je statusupdate wilt delen.
Bronnen