Meldingen voor individuele chats of groepschats dempen en dempen opheffen

Android
iOS
KaiOS
Web en desktop
Windows
Mac
Je kunt oproepen en berichten voor individuele chats of groepschats voor een bepaalde periode dempen. Je ontvangt nog steeds berichten, maar je apparaat trilt niet en maakt geen geluid om je hiervan op de hoogte te stellen.

Meldingen van individuele chats of groepschats dempen

Meldingen van individuele chats dempen

1. Open een individuele chat.
  2. Tik op de naam van de chat.
  3. Tik op Meldingen dempen.
  4. Geef aan hoelang je meldingen wilt dempen en tik op OK.

Meldingen voor groepschats dempen

1. Open een groepschat.
  2. Tik op de naam van de groep.
  3. Tik op Meldingen.
  4. Tik op Meldingen dempen onder Berichten of Oproepen om meldingen te dempen voor berichten of oproepen van de groep.
  5. Geef aan hoelang je meldingen wilt dempen en tik op OK.
Tik nog een keer op Meldingen dempen om het dempen van meldingen voor een chat op te heffen.
Opmerking: Als je meldingen voor een chat dempt, dan worden binnenkomende berichten niet weergegeven op je apparaat. Onthoud echter wel:
  • Contacten krijgen niet te zien dat je de chat hebt gedempt.
  • Als je leesbewijzen hebt ingeschakeld, ontvangen contacten nog steeds een leesbewijs als je hun bericht hebt geopend.
  • Het aantal ongelezen berichten wordt nog steeds weergegeven naast de chat.

WhatsApp-meldingen op je apparaat dempen

Je kunt alle WhatsApp-meldingen dempen in de instellingen van je apparaat. Volg de instructies voor de meldingsinstellingen voor apps op je apparaat.
Opmerking: als je WhatsApp-meldingen uitschakelt of op stil zet via de instellingen van je apparaat, dan hebben updates van je meldingsinstellingen in WhatsApp hier geen invloed op. Als je aangepaste meldingen hebt ingeschakeld voor een chat in WhatsApp, dan wordt er een nieuwe meldingscategorie toegevoegd aan je apparaatinstellingen en worden meldingen ingeschakeld voor die aangepaste instelling.

Relevante bron: