Leesbewijzen controleren

KaiOS
Vinkjes verschijnen naast ieder bericht dat je verzendt. Dit is hun betekenis:
  • read receipts sent
    Het bericht is verzonden.
  • read receipts delivered
    Het bericht is afgeleverd aan de telefoon en eventuele gekoppelde apparaten van de ontvanger.
  • read receipts
    De ontvanger heeft je bericht gelezen.

Opmerking:
  • Het tweede vinkje wordt weergegeven als een bericht is afgeleverd aan de gekoppelde apparaten van de ontvanger, zelfs als diens telefoon is uitgeschakeld.
  • In een groepschat verschijnt het tweede vinkje wanneer iedereen je bericht heeft ontvangen. Twee blauwe vinkjes verschijnen wanneer iedereen je bericht heeft gelezen.
  • Leesbewijzen worden gereset wanneer je een bericht bewerkt, zodat je kunt zien wie je updates heeft bekeken.
  • Als je een klok ziet, dan betekent dit dat het bericht nog niet verzonden of afgeleverd is. Dit kan komen doordat je verbindingsproblemen hebt.
  • Je kunt de kleur van de vinkjes of de klok niet wijzigen.
Het scherm Berichtinformatie
Het scherm Berichtinformatie geeft details weer van wanneer je verzonden bericht is afgeleverd, gelezen of afgespeeld door de ontvanger.
Opmerking: Wanneer een lid de groep verlaat, zal het scherm Berichtinformatie de originele informatie met alle leden blijven weergeven. Dit omvat ook het lid dat de groep heeft verlaten.
Het scherm Berichtinformatie bekijken:
  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Veeg van rechts naar links over het bericht. Of tik op je verzonden bericht en houd het ingedrukt en kies Info uit het menu.
Het scherm Berichtinformatie toont:
Afgeleverd:
  • Je bericht is afgeleverd op de telefoon of gekoppelde apparaten van de ontvanger, maar de ontvanger heeft het nog niet gezien.
Gelezen of Gezien:
  • De ontvanger heeft je bericht gelezen of je foto, audio of video gezien.
  • De ontvanger heeft je spraakbericht gezien, maar nog niet afgespeeld.
Afgespeeld:
  • De ontvanger heeft je spraakbericht afgespeeld.
Ontbrekende leesbewijzen
Als je geen twee blauwe vinkjes, een blauwe microfoon of het label Geopend ziet naast je verstuurde bericht of spraakbericht, kan dit de volgende oorzaken hebben:
  • Jij of de ontvanger hebben de leesbewijzen uitgeschakeld in de privacyinstellingen.
  • De ontvanger heeft je mogelijk geblokkeerd.
  • De telefoon van de ontvanger is misschien uitgeschakeld.
  • De ontvanger heeft jullie chat mogelijk nog niet geopend.
  • Er is een probleem met je netwerk of dat van de ontvanger.
  • Als een persoon je bericht voor de eerste keer ontvangt, krijg je mogelijk geen leesbewijs.
  • De datum- en tijdinstellingen op je telefoon of op de telefoon van de ontvanger kloppen niet.
Leesbewijzen uitschakelen
Ga naar Instellingen > Privacy en schakel Leesbewijzen uit om je leesbewijzen uit te schakelen.
Opmerking:
  • Als je leesbewijzen uitschakelt, kun je mogelijk niet zien wie je status bekijkt. Anderen kunnen het mogelijk ook niet zien als je hun status bekijkt.
  • Hierbij schakel je de leesbewijzen in groepschats en voor spraakberichten niet uit. Het is niet mogelijk om de leesbewijzen voor deze functies uit te schakelen.
  • Als je leesbewijzen uitschakelt, kun je ook de leesbewijzen van anderen niet lezen.