Vingerafdrukvergrendeling voor Android gebruiken

Als extra privacy-maatregel kun je een vingerafdrukvergrendeling instellen om WhatsApp te openen op je telefoon. Wanneer deze is ingeschakeld, gebruik je je vingerafdruk om toegang te krijgen tot de app.
Vingerafdrukvergrendeling inschakelen
  1. Open WhatsApp > tik op Meer opties
    > Instellingen > Account > Privacy.
  2. Scrol naar beneden en tik op Vingerafdrukvergrendeling.
  3. Schakel Ontgrendelen met vingerafdruk in.
  4. Raak de vingerafdruksensor aan om je vingerafdruk te bevestigen.
  5. Je kunt een tijdsduur selecteren voordat de vingerafdrukvergrendeling opnieuw wordt ingeschakeld.
    • Schakel Voorvertoning weergeven in meldingen als je een voorvertoning wilt zien van een bericht in de nieuwe meldingen.
Vingerafdrukvergrendeling uitschakelen
  1. Open WhatsApp > tik op Meer opties
    > Instellingen > Account > Privacy.
  2. Scrol naar beneden en tik op Vingerafdrukvergrendeling.
  3. Schakel Ontgrendelen met vingerafdruk uit.
Belangrijk:
  • Vingerafdrukvergrendeling is alleen beschikbaar op Android-apparaten met een vingerafdruksensor die Android 6.0+ gebruiken met ondersteuning voor Google vingerafdruk-API.
  • Deze functie wordt niet ondersteund voor de Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 4 of de Samsung Galaxy Note 8.
  • Om de vingerafdrukvergrendeling te gebruiken, dien je deze eerst in te schakelen in de instellingen van je telefoon.
  • Je kunt nog steeds oproepen beantwoorden als de app is vergrendeld.