Status gebruiken

Web en desktop
Met status kun je foto's en video's delen die na 24 uur verdwijnen van je primaire telefoon.
Status gebruiken
Je kunt het Status-gedeelte vinden door te klikken op
status unread
.
De statusupdates van contacten worden weergegeven onder Recent.
Als je de status van anderen wilt bekijken en zij die van jou, moeten jullie elkaar als contactpersoon hebben opgeslagen.
Je kunt gedempte statusupdates zien door te klikken op GEDEMPT.
Opmerking: Je kunt geen statussen opslaan via WhatsApp Web.
Een status maken en verzenden
Je kunt geen statusupdates maken of verzenden via WhatsApp Web. Dit is alleen mogelijk via je primaire telefoon.
Status bekijken
  1. Klik op
    status unread
  2. Klik op een contact onder Recent om de status van diegene te bekijken.
  3. Als iemand een status deelt die je nog niet hebt gezien, zie je een groene ring rond de profielfoto van diegene.
  4. Je kunt bekeken statusupdates zien in het gedeelte BEKEKEN van het tabblad Status.
  5. Als je de status van iemand bekijkt, dan kan deze persoon zien dat je de status hebt bekeken, tenzij diegene leesbewijzen heeft uitgeschakeld.
Reageren op een status
Je kunt als volgt op de status van een contact reageren:
  1. Klik op de status van het contact.
  2. Typ een reactie in het tekstvak.
  3. Klik op
    emoji
    om een emoji of op
    text tool
    om een sticker toe te voegen.
  4. Klik op
    text color
    om je reactie te verzenden.
Een status verwijderen of bewerken
Je kunt een status niet bewerken. Je kunt wel een foto of video bewerken voordat je deze uploadt als status op je telefoon.