Begroetingen gebruiken

Een begroeting is een aanpasbaar bericht dat automatisch wordt verzonden naar klanten die je voor het eerst een bericht sturen of als ze na 14 dagen inactiviteit weer een bericht sturen in hun chat met jou. Schakel begroetingen in om automatisch het gesprek aan te gaan met je klanten.
Business-tip: Door een begroeting in te stellen als: 'Hallo, hoe kan ik je helpen?' betrek je klanten bij het gesprek en voelen ze zich welkom. Dat kan zorgen voor een betere klanttevredenheid.
Een begroeting instellen
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Tik op Meer opties
    > Bedrijfstools > Begroeting.
  3. Schakel Begroeting verzenden in.
  4. Tik op Begroeting om je begroeting te bewerken en tik op OK.
  5. Tik op Ontvangers en selecteer een van de volgende opties:
    • Iedereen: verzenden naar iedereen die je een bericht stuurt.
    • Niet opgeslagen in adresboek: alleen verzenden naar klanten die niet in je adresboek staan.
    • Iedereen, behalve...: verzenden naar iedereen behalve de klanten die je hebt geselecteerd.
    • Alleen verzenden naar...: alleen verzenden naar geselecteerde contacten.
  6. Tik op OPSLAAN.
Opmerking: Om afwezigheidsberichten te kunnen verzenden, moet je apparaat actief zijn verbonden met internet.