Live locatie gebruiken

iPhone
Met de functie Live locatie kun je je locatie in real time gedurende een bepaalde tijd delen met de deelnemers van een individuele chat of groepschat. Je kunt zelf bepalen of en hoelang je je live locatie wilt delen. Je kunt ook op elk moment stoppen met het delen van je live locatie. Zodra je bent gestopt of de tijd is verlopen, wordt je live locatie niet langer gedeeld. Personen met wie je je live locatie hebt gedeeld, zien nog wel de locatie die je hebt gedeeld als statische thumbnail-afbeelding. Ze kunnen op deze afbeelding tikken om je laatst bijgewerkte locatie te zien.
Deze functie is end-to-end versleuteld, dus niemand kan je live locatie zien, behalve de mensen met wie je die hebt gedeeld. Voor meer informatie over je veiligheid op WhatsApp ga je naar WhatsApp Beveiliging. Je kunt ook ons Privacybeleid doornemen voor meer informatie over de privacypraktijken van WhatsApp.
Je live locatie delen
  1. Schakel de locatiemachtiging voor WhatsApp op je telefoon in. Ga naar Instellingen
    , tik op Privacy > Locatievoorzieningen > WhatsApp > Altijd. Of ga op je telefoon naar Instellingen
    > WhatsApp > Locatie > Altijd.
  2. Open een individuele chat of groepschat.
  3. Tik op Voeg bij
    > Locatie > Deel live locatie.
  4. Selecteer hoelang je je live locatie wilt delen. Na deze periode wordt je live locatie niet langer gedeeld.
    • Je kunt ook een bericht toevoegen.
  5. Tik op Stuur
    .
Stoppen met het delen van je live locatie
Je live locatie niet langer delen in een bepaalde chat of groep
  1. Open de individuele chat of groepschat.
  2. Tik op Stop met delen > Stop met delen.
Stoppen met het delen van je live locatie in alle chats en groepen
  1. Ga naar WhatsApp > Instellingen > Privacy > Live locatie.
  2. Tik op Stop met delen > Stop met delen.
Let op:
  • Je kunt de locatiemachtiging voor WhatsApp op elk moment uitschakelen. Ga hiervoor op je iPhone naar Instellingen
    > Privacy > Locatievoorzieningen > WhatsApp > selecteer Nooit.
  • Of ga op je telefoon naar Instellingen
    > WhatsApp > Locatie > selecteer Nooit.
Relevante bronnen:
Live locatie gebruiken op Android