Contacten blokkeren en rapporteren

KaiOS
Als je geen berichten en oproepen van bepaalde contacten meer wilt ontvangen, kun je deze blokkeren. Je kunt contacten ook rapporteren als je van mening bent dat ze problematische inhoud of spam sturen.
Neem contact op met de lokale hulpdiensten wanneer je het gevoel hebt dat jij of iemand anders direct in gevaar is.
Een contact blokkeren
  1. Druk op Opties > Instellingen > Account > Privacy > Geblokkeerd > Toevoegen...
  2. Zoek naar of selecteer het contact dat je wilt blokkeren.
  3. Druk op BLOKKEREN.
Hier zijn enkele andere manieren om een contact te blokkeren:
  • Selecteer de chat met het contact in je chatlijst, druk op Opties > Contact weergeven > Blokkeren > Blokkeren.
  • Open een chat met het contact, druk op Opties > Contact weergeven > Blokkeren > Blokkeren.
Een onbekend nummer blokkeren
Je hebt een aantal opties om een onbekend nummer te blokkeren:
  • Selecteer de chat met het onbekende nummer in je chatlijst, druk op Opties > Contact weergeven > Blokkeren > Blokkeren.
  • Open de chat met het onbekende nummer, druk op Opties > Contact weergeven > Blokkeren > Blokkeren.
Opmerking:
  • Geblokkeerde contacten kunnen je niet meer bellen of berichten naar je verzenden.
  • De functie Laatst gezien, je onlinestatus en veranderingen die je maakt aan je profielfoto zijn niet meer zichtbaar voor geblokkeerde contacten.
  • Als je een contact blokkeert, wordt deze niet verwijderd uit je contactenlijst en jij wordt ook niet verwijderd uit de lijst van deze contactpersoon. Om een contact te verwijderen, moet je hem of haar verwijderen uit het adresboek van je telefoon.
  • Ben je bang dat een geblokkeerd contact weet dat jij hem of haar geblokkeerd hebt? Lees dan dit artikel.
Een contact deblokkeren
  1. Druk op Opties > Instellingen > Account > Privacy > Geblokkeerd.
  2. Selecteer het contact dat je wilt deblokkeren.
  3. Druk op DEBLOKKEREN.
Hier zijn enkele andere manieren om een contact te deblokkeren:
  • Selecteer de chat met het contact in je chatlijst, druk op Opties > Contact weergeven > Deblokkeren.
  • Open een chat met het contact, druk op Opties > Contact weergeven > Deblokkeren.
Opmerking:
  • Wanneer je een contact deblokkeert, ontvang je geen berichten, oproepen of statusupdates die het contact naar jou heeft verzonden toen hij of zij geblokkeerd was.
  • Als je besluit om een contact of telefoonnummer dat je niet in het adresboek van je telefoon hebt opgeslagen te deblokkeren, kun je dit contact of telefoonnummer niet meer herstellen.
Een contact rapporteren
  1. Open de chat met de gebruiker die je wilt rapporteren.
  2. Druk op Opties en selecteer Contact weergeven.
  3. Druk op Rapporteren en blokkeren of Alleen blokkeren.
Opmerking: WhatsApp ontvangt de laatste vijf berichten die door de gerapporteerde gebruiker of groep naar jou zijn verzonden. Deze persoon of groep wordt hiervan niet op de hoogte gebracht. WhatsApp ontvangt ook de gerapporteerde groeps- of gebruikers-ID, gegevens over wanneer het bericht is verstuurd en het soort bericht (afbeelding, video, tekst, etc.).
Een foto of video voor eenmalige weergave rapporteren
  1. Open de foto of video voor eenmalige weergave.
  2. Druk rechtsonder op Opties.
  3. Druk op Rapporteren.
Lees dit artikel voor meer informatie over eenmalige weergave.