Labels gebruiken

Labels helpen je je chats en berichten eenvoudig te ordenen en terug te vinden. Je kunt labels maken met verschillende kleuren of namen en ze toevoegen aan een volledige chat of aan bepaalde berichten in een chat.
Labels maken
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Tik op CHATS > Meer opties
    > Labels.
  3. Tik op Toevoegen > voer de naam van het label in > tik op OK.
Belangrijk: Je kunt maximaal 20 labels aanmaken.
Labels toevoegen aan een chat
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Tik en houd de chat ingedrukt > tik op Label
    .
  3. Selecteer de gewenste labels > tik op OPSLAAN.
Labels toevoegen aan een bericht
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Tik en houd het bericht ingedrukt > tik op Meer opties
    > Bericht labelen.
  3. Selecteer de gewenste labels > tik op OPSLAAN.
Opmerking: Als je meerdere labels toepast op een chat of bericht, worden ze bovenop elkaar weergegeven.
Gelabelde inhoud vinden
  1. Open de WhatsApp Business-app.
  2. Tik op CHATS > Meer opties
    > Labels.
  3. Tik op een label.
In het scherm CHATS kun je ook tikken op de profielfoto van een klant of de groepsafbeelding om alle labels te zien die zijn gelinkt aan die chat.
Labels beheren
Tik op CHATS > Meer opties
> Labels. Tik op het label dat je wilt beheren. Je kunt de volgende wijzigingen maken:
  • Een label bewerken: tik op het label > Meer opties
    > Label bewerken.
  • De kleur van een label wijzigen: tik op het label > Meer opties
    > Kleur kiezen.
  • Een label verwijderen: tik op het label > Meer opties
    > Label verwijderen > JA.
  • Een nieuwe verzendlijst maken: tik op het label > Meer opties
    > Bericht naar klanten verzenden. Tik op het vinkje
    om je bericht op te stellen en te verzenden.
    • Opmerking: Massaberichten gemaakt via labels kunnen niet naar groepen worden verzonden. Alleen individuele klanten ontvangen massaberichten gemaakt via labels.
Business-tip: Door labels voor chats te maken zoals 'Nieuwe klant' of 'Terugkerende klant' kun je de uitgavepatronen van je klanten bijhouden.