Berichten met vervaldatum in- of uitschakelen

Mac
Je kunt op WhatsApp berichten verzenden die vanzelf weer verdwijnen door de functie Berichten met vervaldatum in te schakelen.
Je kunt berichten met vervaldatum inschakelen voor een of meerdere bestaande chats, of automatisch een vervaldatum instellen voor alle nieuwe chats.
Als je berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen, tenzij ze worden behouden. Je kunt berichten met vervaldatum ook behouden in de chat zodat ze niet verdwijnen.
Nieuwe berichten die in de chat worden verzonden, verdwijnen na de ingestelde duur. Dit geldt alleen voor de nieuwe berichten in de chat, niet voor eerdere berichten die je hebt verzonden of ontvangen.

Berichten met vervaldatum standaard in- of uitschakelen

Iedereen kan standaard berichten met vervaldatum inschakelen. Zodra dit is ingeschakeld, beginnen alle nieuwe individuele chats met berichten met vervaldatum, ingesteld op de door jou geselecteerde duur.
  1. Tik op
    more options
    > Instellingen > Privacy.
  2. Tik op Standaardtimer voor berichten.
  3. Selecteer 24 uur, 7 dagen of 90 dagen of Uit.
  4. Als je de timer wilt toepassen op bestaande chats, tik je op "door ze te selecteren" en tik op de chats.
  5. Tik op
    green checkmark

Berichten met vervaldatum inschakelen in een specifieke chat

Iedereen kan berichten met vervaldatum inschakelen in een individuele chat. Zodra dit is ingeschakeld, zullen nieuwe berichten in de chat verdwijnen na de ingestelde duur.
  1. Open een chat.
  2. Tik op de naam van je contact.
    • Of tik op
      more options
  3. Tik op Berichten met vervaldatum.
    • Indien gevraagd, klik op DOORGAAN.
  4. Selecteer 24 uur, 7 dagen of 90 dagen onder Timer voor berichten.
  5. Tik op
    green checkmark
  6. Tik op KLAAR.

Berichten met vervaldatum uitschakelen in een specifieke chat

Iedereen kan op elk moment berichten met vervaldatum uitschakelen. Je kunt specifieke berichten behouden om te voorkomen dat ze verdwijnen, zolang de duur nog niet is verstreken.
Als je berichten met vervaldatum uitschakelt, dan kun je ze niet behouden.
  1. Open een chat.
  2. Tik op de naam van je contact.
    • Of tik op
      more options
  3. Tik op Berichten met vervaldatum.
    • Indien gevraagd, klik op DOORGAAN.
  4. Tik op Uit.
  5. Tik op
    green checkmark
  6. Tik op KLAAR.