Opslag vrijmaken op WhatsApp

iOS
Zorg dat je telefoon genoeg opslagruimte beschikbaar heeft zodat WhatsApp naar behoren werkt. Je kunt zien hoeveel ruimte WhatsApp in beslag neemt op je apparaat en ruimte vrijmaken door items te verwijderen.
Er kan een verschil zijn tussen het opslagverbruik dat wordt weergegeven in je WhatsApp-app en in je Android-telefoon. Dit komt doordat WhatsApp opslag anders berekent dan het besturingssysteem van je telefoon.
Opmerking: We raden aan om een back-up van je chats naar Google Drive te maken voordat je inhoud van je telefoon verwijdert. Lees in dit artikel hoe je een back-up maakt naar Google Drive.
Opslag bekijken
  1. Tik op het tabblad Chats op
    more options
    > Instellingen.
  2. Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren.
De ruimte die WhatsApp inneemt op je apparaat, wordt weergegeven bovenaan het scherm.
Items bekijken en verwijderen
Je kunt opslag vrijmaken door items te verwijderen die groot zijn of die meerdere keren zijn doorgestuurd. Je kunt ook items per chat verwijderen.
Items bekijken
  1. Tik op het tabblad Chats op
    more options
    > Instellingen.
  2. Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren.
  3. Selecteer een specifieke chat.
  4. Tik op het symbool voor sorteren om de items te sorteren op Nieuwste, Oudste of Grootste.
    • De bestandsgrootte van het item wordt weergegeven in de bovenhoek van het item.
  5. Tik op een item om het te bekijken. Je kunt ook het volgende doen:
    • Bekijken uit welke chat het item komt en wanneer het is verzonden: Tik op
      more options
      > Weergeven in chat.
    • Het item met een ster markeren of de ster verwijderen: Tik op
      star
      of
      unstar
      .
Items verwijderen

Als je een item verwijdert, wordt het ook verwijderd uit je WhatsApp-media. Verwijderde items worden misschien nog wel opgeslagen op je apparaat. Als je meerdere kopieën van een item hebt, moet je alle kopieën verwijderen om ruimte vrij te maken.
  1. Tik op het tabblad Chats op
    more options
    > Instellingen.
  2. Tik op Opslag en datagebruik > Opslag beheren.
  3. Selecteer een specifieke chat.
  4. Je kunt het volgende doen:
    • Alle items verwijderen: Tik op Alles selecteren om alle items in één keer te verwijderen.
    • Individuele items verwijderen: Tik en houd het item vast dat je wilt verwijderen. Selecteer aanvullende items om meerdere items in één keer te verwijderen.
  5. Tik op
    delete
    .
    • Selecteer Met ster gemarkeerde items verwijderen om met ster gemarkeerde items te verwijderen.
    • Selecteer Alle kopieën verwijderen om kopieën te verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen.
Opmerking: Media wordt van je apparaat verwijderd als je Media verwijderen in deze chat selecteert. Hiermee word je niet uit groepen verwijderd en wordt de chat niet verwijderd van het tabblad Chats.
Items verwijderen via een zoekopdracht
Je kunt ook individuele items verwijderen door een zoekopdracht te gebruiken.
  1. Tik op het tabblad Chats op
    search
    .
  2. Tik op Foto's, Video's of Documenten.
  3. Tik op het item dat je wilt verwijderen.
  4. Tik op Meer
    more options
    > Verwijderen.
    • Of tik op Media verwijderen in deze chat.
  5. Tik op VERWIJDEREN.
Waarschuwingen van beperkte opslag
Als de hoeveelheid beschikbare opslag op je apparaat erg laag is, werkt WhatsApp mogelijk niet meer goed. Als dat het geval is, kan WhatsApp een melding sturen om ruimte vrij te maken zodat je de app kunt blijven gebruiken.
Voor meer informatie over het vrijmaken van ruimte op je telefoon buiten WhatsApp, neem je contact op met de fabrikant van je telefoon.