Een contact toevoegen of bewerken

Web en desktop
WhatsApp kan via het adresboek van je telefoon herkennen wie van je contacten gebruikmaakt van WhatsApp. Je kunt contacten toevoegen via WhatsApp of via het adresboek van je telefoon. Lees in dit artikel hoe je contacten met een internationaal telefoonnummer toevoegt.
Een contact toevoegen via WhatsApp
  1. Druk op Nieuwe chat > Opties > Nieuw contact toevoegen.
    • Op JioPhone of JioPhone 2 moet je selecteren of je het contact wilt opslaan naar Telefoongeheugen of SIM-geheugen.
  2. Voer de naam en het telefoonnummer van het contact in > druk op OPSLAAN.
  3. Het contact verschijnt automatisch in je contactenlijst. Als het contact niet verschijnt, druk dan op Nieuwe chat > Opties > Contacten opnieuw laden.
Een contact toevoegen vanuit het adresboek van je telefoon
  1. Druk op Contacten in het appmenu.
  2. Druk op Nieuw contact of Nieuw.
    • Op JioPhone of JioPhone 2 moet je selecteren of je het contact wilt opslaan naar Telefoongeheugen of SIM-geheugen.
  3. Voer de naam en het telefoonnummer van het contact in > druk op OPSLAAN.
  4. Het contact verschijnt automatisch in je contactenlijst van WhatsApp. Als het contact niet verschijnt, open dan WhatsApp en druk op Nieuwe chat > Opties > Contacten opnieuw laden.
Opmerking: Je kunt een contact verwijderen uit het adresboek van je telefoon, maar je kunt een contact niet verwijderen uit WhatsApp.