Je WhatsApp-account aan Portal toevoegen of uit Portal verwijderen

Je account toevoegen
Let op: Als je je WhatsApp-account toevoegt, worden je contacten niet gedeeld met Facebook. Ze worden opgeslagen op het Portal-apparaat.
  1. Tik op of selecteer Settings > Accounts > je naam > Connect WhatsApp op je Portal. Je ziet dan een code die je nodig hebt om in te loggen op Facebook.
  2. Ga op je telefoon of browser naar facebook.com/device. Bij gebruik van je:
    • Telefoon: Tik op CODE INVOEREN. Voer de code in, tik op DOORGAAN > Bevestigen.
    • Computer: Voer de code in en klik op Doorgaan > Bevestigen.
  3. Vink op je Portal By checking, you agree to receive messages from Portal on WhatsApp aan.
  4. Tik op of selecteer Continue > Next.
  5. Open WhatsApp op je telefoon.
    • Android: Tik op Meer opties
      > Gekoppelde apparaten > EEN APPARAAT KOPPELEN. Volg de instructies op het scherm als je apparaat beschikt over biometrische verificatie. Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, wordt je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
    • iPhone: Ga naar de WhatsApp-instellingen > tik op Gekoppelde apparaten > Koppel een apparaat > OK. Gebruik in iOS 14 en hoger Touch ID of Face ID om te ontgrendelen. Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, wordt je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
  6. Gebruik je telefoon om de QR-code te scannen op je Portal.
  7. Tik op of selecteer Done op je Portal.
Opmerking: De verificatie wordt uitgevoerd door het besturingssysteem van je apparaat aan de hand van de opgeslagen biometrische gegevens. WhatsApp heeft geen toegang tot de biometrische gegevens die zijn opgeslagen door het besturingssysteem van je apparaat.
Je account verwijderen
  1. Tik op of selecteer Settings > Accounts > je naam > WhatsApp > Remove Account op je Portal.
  2. Open WhatsApp op je telefoon of WhatsApp Web of WhatsApp Desktop op je computer.
  3. Open de chat met Portal from Facebook om de bevestigingscode te bekijken die je hebt ontvangen.
  4. Voer de bevestigingscode in op je Portal en tik op of selecteer Done > Remove.