Het beheren van je meldingen

Je beheert je meldingsvoorkeuren heel eenvoudig in je WhatsApp-instellingen.

Meldingsinstellingen wijzigen in WhatsApp
Open WhatsApp > tik op Meer opties
> Instellingen > Meldingen.
Je kunt meldingen voor berichten, groepen en oproepen wijzigen met de volgende opties:
  • Meldingsgeluiden voor inkomende en uitgaande berichten aan- of uitzetten.
  • Meldingsgeluid of beltoon.
  • Duur van de trilling.
  • Het weergeven van pop-upmeldingen op Android 9 en ouder. Deze functie geeft de meldingen weer in het midden van je scherm.
  • Lichtkleur voor meldingen op ondersteunde telefoons.
  • Het gebruik van meldingen met een hoge prioriteit op Android 5 en nieuwer. Deze functie geeft een voorbeeld weer bovenaan je scherm en kan gebruikt worden om de voorvertoningen van meldingen uit te schakelen.
Belangrijk: Wanneer je meldingen met een hoge prioriteit uitschakelt, worden de WhatsApp-meldingen lager op je scherm geplaatst.
Om je meldingsinstellingen te resetten, tik op Instellingen > Meldingen > tik op Meer opties
> Meldingsinstellingen resetten > RESETTEN.
Meldingen aanpassen
Je kunt de meldingen aanpassen door te kiezen uit verschillende opties voor toon, trilling, pop-up en licht:
  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Tik op de naam van de individuele chat of de groepschat.
  3. Tik op Aangepaste meldingen > en kies de optie Aangepaste meldingen.
Belangrijk: Voor groepsoproepen wordt een standaard beltoon gebruikt. Deze beltoon kan niet worden aangepast.
Meldingen dempen
  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Tik op de naam van de individuele chat of de groepschat.
  3. Tik op Stille meldingen.
  4. Selecteer hoelang je meldingen wilt dempen en tik op OK.
Of vink Meldingen weergeven uit zodat meldingen niet meer verschijnen.
Relevante bronnen:
Meldingen dempen of weergeven: iPhone | Web en Desktop | KaiOS