Inloggen of uitloggen

Inloggen
Om in te loggen bij WhatsApp op WhatsApp Web, WhatsApp Desktop of Portal, gebruik je je telefoon om de QR-code te scannen.
  1. Open WhatsApp op je telefoon.
    • Android: Tik op Meer opties
      .
    • iPhone: Ga naar de WhatsApp-instellingen.
  2. Tik op Gekoppelde apparaten.
    • Android: Tik op EEN APPARAAT KOPPELEN. Volg de instructies op het scherm als je apparaat beschikt over biometrische verificatie. Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, wordt je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
    • iPhone: Tik op Koppel een apparaat. Gebruik in iOS 14 en hoger Touch ID of Face ID om te ontgrendelen. Als je biometrische verificatie niet hebt ingeschakeld, wordt je gevraagd je pincode in te voeren om je telefoon te ontgrendelen.
  3. Gebruik je telefoon om de QR-code te scannen op je computer of Portal.
  4. Als ernaar wordt gevraagd, tik op of selecteer Gereed.
Opmerking: Verificatie wordt uitgevoerd door het besturingssysteem van je apparaat aan de hand van de opgeslagen biometrische gegevens. WhatsApp heeft geen toegang tot de biometrische gegevens die zijn opgeslagen door het besturingssysteem van je apparaat.
Uitloggen
Je kunt vanaf je telefoon, computer of Portal-apparaat uitloggen bij WhatsApp Web of WhatsApp Desktop.
Uitloggen vanaf je computer of Portal
  1. Open WhatsApp Web of WhatsApp Desktop.
  2. Klik op Menu (
    of
    ) boven je lijst met chats > Uitloggen.
Uitloggen vanaf je telefoon
  1. Open WhatsApp op je telefoon.
    • Android: Tik op Meer opties
      > Gekoppelde apparaten.
    • iPhone: Ga naar de WhatsApp-instellingen > tik op Gekoppelde apparaten.
  2. Tik op een apparaat.
  3. Tik op UITLOGGEN.