Je WhatsApp-gegevens van Android overzetten naar iPhone

Als je van een Android-telefoon overstapt naar een iPhone, kun je je accountgegevens, profielfoto, individuele chats, groepschats, chatgeschiedenis, media en instellingen overzetten. Je kunt je belgeschiedenis of weergavenaam niet overzetten.
Wat is er nodig?
  • Je hebt Android OS Lollipop, SDK 21 of nieuwer, of Android 5 of nieuwer geïnstalleerd op je Android-telefoon.
  • Je hebt iOS 15.5 of nieuwer geïnstalleerd op je iPhone.
  • Je hebt de Stap over op iOS-app geïnstalleerd op je Android-telefoon.
  • Je hebt WhatsApp voor iOS-versie 2.22.10.70 of nieuwer op je nieuwe telefoon.
  • Je hebt WhatsApp voor Android-versie 2.22.7.74 of nieuwer op je oude telefoon.
  • Je gebruikt het telefoonnummer van je oude telefoon op je nieuwe telefoon.
  • Je iPhone moet de standaardinstellingen hebben of teruggezet zijn naar de fabrieksinstellingen om te werken met de Stap over op iOS-app en gegevens te kunnen overzetten vanaf je Android-telefoon.
  • Beide apparaten moeten op een stroombron zijn aangesloten.
  • Zorg dat beide apparaten op hetzelfde wifinetwerk zitten of koppel je Android-telefoon aan de hotspot van je iPhone.
Van Android overstappen op iPhone
  1. Open de Stap over op iOS-app op je Android-telefoon en volg de instructies op het scherm.
  2. Je ziet een code op je iPhone. Vul de code in op je Android-telefoon als hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op Doorgaan en volg de instructies op het scherm.
  4. Selecteer WhatsApp in het scherm Gegevensoverdracht.
  5. Tik op STARTEN op je Android-telefoon en wacht tot WhatsApp de gegevens heeft voorbereid voor het exporteren. Je wordt afgemeld op je Android-telefoon zodra de gegevens zijn voorbereid.
  6. Tik op VOLGENDE om terug te gaan naar de Stap over op iOS-app.
  7. Tik op DOORGAAN om de gegevens van je Android-telefoon over te zetten naar je iPhone en laat Stap over op iOS de overdracht voltooien.
  8. Installeer de nieuwste versie van WhatsApp uit de App Store.
  9. Open WhatsApp en log in met hetzelfde telefoonnummer dat je op je oude apparaat gebruikt.
  10. Tik op Start wanneer hierom wordt gevraagd en wacht tot het proces voltooid is.
  11. Voltooi de activering van je nieuwe apparaat, en de chats staan voor je klaar.
Wat gebeurt er met mijn gegevens?
  • Gegevens die je hebt overgezet, worden na de migratie niet in de cloudopslag opgeslagen totdat je een reservekopie in iCloud maakt.
  • WhatsApp kan de gegevens die je overzet niet zien.
  • De gegevens blijven op je Android-telefoon staan tenzij je WhatsApp verwijdert of je telefoon wist.
Welke berichten kan ik overzetten naar mijn nieuwe telefoon?
Dit kun je overzetten:
  • Persoonlijke berichten
Dit kun je niet overzetten:
  • P2P-betalingsberichten
Kan ik mijn belgeschiedenis overzetten?
Je WhatsApp-belgeschiedenis kan niet overgezet worden van een Android-telefoon naar een iPhone.