Je accountgegevens aanvragen

KaiOS
Met de functie Accountinfo aanvragen kun je een verzoek indienen voor, en een rapport exporteren van je WhatsApp-accountinformatie en -instellingen. Je berichten zijn geen onderdeel van het rapport. Als je buiten de app om toegang wilt tot je berichten, kun je de chatgeschiedenis exporteren.
Deze functie is niet beschikbaar op WhatsApp Web en WhatsApp Desktop.
Rapport aanvragen
  1. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Account > Accountinfo aanvragen.
  2. Tik op Rapport aanvragen. Het scherm wordt bijgewerkt naar Aanvraag verzonden.
Je rapport is meestal drie dagen na de aanvraagdatum beschikbaar. Raadpleeg de datum Beschikbaar vanaf terwijl je op je rapport wacht.
Opmerking:
  • Je kunt een aanvraag in behandeling van een rapport niet ongedaan maken of annuleren.
  • Als je je telefoonnummer wijzigt of je account verwijdert, wordt de aanvraag in behandeling ongeldig en moet je een nieuw rapport aanvragen.
Rapport downloaden en exporteren
Zodra het rapport beschikbaar is om te downloaden, ontvang je een WhatsApp-melding op je telefoon waarin staat: Uw rapport met accountgegevens is nu beschikbaar. In het scherm Accountinfo aanvragen van WhatsApp zie je hoeveel tijd je hebt om het rapport te downloaden voordat het van onze servers wordt verwijderd. Wees voorzichtig met het opslaan, verzenden of uploaden van je rapport naar andere services, omdat het je gegevens bevat.
  1. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Account > Accountinfo aanvragen.
  2. Tik op Rapport downloaden. Er wordt een zip-bestand met HTML- en JSON-bestanden gedownload naar je telefoon.
  3. Nadat het bestand is gedownload, tik je op Rapport exporteren > EXPORTEREN of Rapport exporteren. Je kunt het gedownloade rapport niet in WhatsApp bekijken.
  4. Tik in het deelvenster op de externe app waarnaar je het rapport wilt exporteren. Je kunt bijvoorbeeld een exemplaar van het rapport per e-mail naar jezelf sturen.
Nadat je het rapport op je telefoon hebt gedownload, kun je het gedownloade exemplaar definitief van je telefoon verwijderen. Hiervoor tik je op Rapport verwijderen > VERWIJDEREN of Rapport verwijderen op het scherm Accountinfo aanvragen. Als je het rapport verwijdert, worden er geen gegevens uit je WhatsApp-account verwijderd.