Kan inte se kontakter

Android
iOS
Om nummer visas istället för namnen på dina kontakter, eller om vissa kontakter saknas, kan du kontrollera följande:
Obs!
  • Du kan bara skapa, synka och hitta nya kontakter på din primära enhet.
  • Om du har en kontakt med fler än ett konto på samma enhet ska du se till att kontakten raderas från alla konton.
Återställa kontakter
Så här återställer du synkroniseringen med WhatsApp och kontakterna på din telefon:
  1. Gå till iPhone Inställningar > Integritet och säkerhet.
  2. Tryck på Kontakter.
  3. Se till att WhatsApp är aktiverat.
Om WhatsApp är gråmarkerat ska du se till att det inte finns några begränsningar i telefoninställningarna. Gå till Inställningar > Skärmtid > Innehålls- och integritetsbegränsningar > Kontakter på din iPhone och aktivera WhatsApp.
Om WhatsApp fortfarande är gråmarkerat eller saknas kanske du måste återställa telefonen. Du hittar mer information på Apple-supportens webbplats.
Om du inte ger WhatsApp åtkomst till dina telefonkontakter kan du fortfarande:
  • Ta emot meddelanden från andra WhatsApp-användare och WhatsApp-grupper.
  • Ändra WhatsApp-inställningarna.
Du kan inte:
  • Se namn på kontakter och du ser bara telefonnummer.
  • Starta nya grupper eller massutskickslistor.
Söka bland dina kontakter
  1. Gå till chattfliken och bläddra ned.
    • Du kan även gå till samtalsfliken och trycka på +.
  2. Ange kontaktens namn eller telefonnumret i sökfältet.
Internationella kontakter eller Exchange-kontakter som saknas
Om du fortfarande inte ser några av dina kontakter i WhatsApp kan du prova följande:
  • För internationella kontakter ska du se till att du lagt till rätt telefonnummer i fullständigt internationellt format.
  • Om kontakter som saknas lagras i ett Exchange-konto, kanske inte din kontoadministratör ger WhatsApp eller andra appar åtkomst till dina kontakter. Prova att kopiera dina Exchange-kontakter till telefonens adressbok eller iCloud, eller be IT-administratören att göra WhatsApp till en hanterad app på din iPhone.
Obs! Exchange-konton är troligtvis jobbkonton.
Gav detta svar på din fråga?
Ja
Nej