Kan geen contacten zien

iOS
Als er nummers worden weergegeven in plaats van de namen van je contacten, of als er contacten ontbreken, dan kun je een paar dingen doen:
Opmerking:
  • Je kunt alleen nieuwe contacten op je primaire apparaat maken, synchroniseren en vinden.
  • Als je meerdere accounts van één contact hebt op hetzelfde apparaat, zorg dan dat het contact verwijderd wordt uit alle accounts.

Je contacten resetten

De synchronisatie met WhatsApp en de contacten van je telefoon resetten:
  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Privacy en beveiliging.
  2. Tik op Contacten.
  3. Zorg dat WhatsApp is ingeschakeld.
Als WhatsApp grijs is, controleer dan of er geen beperkingen zijn ingeschakeld in de instellingen van je telefoon. Ga op je iPhone naar Instellingen > Schermtijd > Beperkingen > Contacten en zorg ervoor dat WhatsApp is ingeschakeld.
Als WhatsApp nog steeds grijs is of ontbreekt, moet je je telefoon mogelijk terugzetten naar fabrieksinstellingen. Ga naar de Apple Support-website voor meer informatie.
Als je WhatsApp geen toegang geeft tot de contacten op je telefoon, kun je het volgende nog wel doen:
  • Berichten ontvangen van andere WhatsApp-gebruikers en -groepen.
  • Instellingen wijzigen voor WhatsApp.
Je kunt het volgende niet doen:
  • De namen van contacten zien. Je ziet alleen de telefoonnummers.
  • Nieuwe groepen of verzendlijsten opzetten.

In je contacten zoeken

1. Ga naar het tabblad Chats en scrol omlaag.
    • Of ga naar het tabblad Oproepen en tik op +.
  2. Typ de naam of het telefoonnummer van een contact in de zoekbalk.

Ontbrekende internationale of Exchange-contacten

Als je sommige contacten op WhatsApp nog steeds niet kunt zien, probeer dan het volgende:
  • Controleer voor internationale contacten of je het juiste telefoonnummer hebt ingevoerd, in de volledige internationale indeling.
  • Als je ontbrekende contacten zijn bewaard in een Exchange-account, geeft je accountbeheerder misschien geen toegang aan WhatsApp of andere apps tot je contacten. Kopieer je Exchange-contacten naar het adresboek of de iCloud van je telefoon, of vraag je IT-beheerder om WhatsApp een beheerde app te maken in je iPhone.
Opmerking: Exchange-accounts zijn waarschijnlijk zakelijke accounts.