Automatisch downloaden instellen

WhatsApp is standaard zo ingesteld dat afbeeldingen automatisch via je mobiele verbinding worden gedownload voor snelle toegang tot je meest recente foto's.

Om het automatisch downloaden van foto‘s, video‘s en audiobestanden in te stellen, ga je naar WhatsApp > tik op Meer opties
> Instellingen > Data- en opslaggebruik > Media automatisch downloaden.
Hier kun je bepalen wanneer WhatsApp automatisch media downloadt.
Belangrijk: WhatsApp werkt samen met andere diensten om mogelijke overbelasting van het mobiele netwerk te beperken tijdens de coronavirus-pandemie (COVID-19). Om meer bandbreedte vrij te maken op het mobiele netwerk, hebben we in sommige regio's het automatisch downloaden van documenten, video's en audioberichten uitgeschakeld.
Bij gebruik mobiel netwerk
Geselecteerde media worden automatisch gedownload als je verbonden bent met je mobiele netwerk.
Wanneer verbonden met wifi
Geselecteerde media worden automatisch gedownload als je verbonden bent met een wifinetwerk.
Tijdens roaming
Geselecteerde media worden automatisch gedownload tijdens roaming.
Belangrijk: Als je automatisch downloaden voor roaming inschakelt, kan dat leiden tot aanzienlijk hogere kosten van je mobiele provider, omdat roaming van gegevens vaak duur is.
Automatisch gedownloade media worden weergegeven in je galerij. Om te voorkomen dat alle WhatsApp-media in je galerij verschijnen, raden we aan een .nomedia-bestand of -map aan te maken in je afbeeldingen-, audio- en video-map van WhatsApp. Je kunt dit doen met behulp van een bestandsverkenner uit de Google Play Store. Als je later alsnog de WhatsApp-media in de galerij wilt zien, hoef je alleen het .nomedia-bestand te verwijderen.
Relevante bronnen:
Automatisch downloaden instellen op: iPhone