Het gebruik van Siri met WhatsApp

iPhone
Siri is een persoonlijke assistent die is ingebouwd in iOS. Je kunt Siri vragen om WhatsApp-berichten te sturen, WhatsApp-gesprekken te plaatsen of om je ongelezen WhatsApp-berichten voor te lezen.
Let op: Deze functies zijn alleen beschikbaar op iOS 12 en nieuwer.
Siri inschakelen
  1. Ga naar
    iPhone Instellingen > Siri en zoeken > schakel Luister naar 'Hé, Siri' in of Druk op de zijknop voor Siri.
    • iPhone SE (2020), iPhone 8 en ouder: schakel Druk op de thuisknop voor Siri in.
  2. Scrol omlaag en tik op WhatsApp.
  3. Schakel Gebruik met Vraag het aan Siri in.
Op iPhone X, XS, XS Max en XR houd je de zijknop ingedrukt > Schakel Siri in.
Bezoek de Apple Support-website voor specifieke informatie over het gebruik van Siri en hoe Apple omgaat met de gegevens die via Siri worden verstuurd.
Let op: Als je ongelezen berichten hebt en WhatsApp opent, wordt de meldingsbadge opnieuw ingesteld. Voor Siri betekent dit dat je geen ongelezen berichten hebt en daarom leest Siri ze niet voor.