Kan geen contacten zien

Android
Voor de beste gebruikservaring, raden we aan om WhatsApp toegang te geven tot je contacten.
Toegang tot je contacten inschakelen
  1. Op je iPhone ga naar Instellingen
    > Privacy.
  2. Tik op Contacten.
  3. Zorg ervoor dat WhatsApp is ingeschakeld.
Wordt WhatsApp in het grijs weergegeven of verschijnt het helemaal niet in de privacyinstellingen? Controleer of je geen beperkingen hebt ingevoerd in de
iPhone-instellingen > Schermtijd > Beperkingen. Anders moet je misschien je telefoon herstellen. Ga naar de website voor Apple Support voor meer informatie over het maken van een reservekopie van je telefoon en het herstellen van je informatie.
Als je WhatsApp geen toegang geeft tot de contacten op je telefoon, kun je het volgende nog wel doen:
  • Berichten ontvangen van andere WhatsApp-gebruikers en -groepen.
  • Instellingen wijzigen voor WhatsApp.
Je kunt het volgende niet doen:
  • De namen van contacten zien. Je ziet alleen de telefoonnummers.
  • Nieuwe groepen of verzendlijsten opzetten.
Ontbrekende contacten
Als je alleen sommige contacten op WhatsApp niet kunt zien, probeer dan het volgende:
Voor internationale contacten:
Als je ontbrekende contacten zijn bewaard in een Exchange-account, geeft je accountbeheerder misschien geen toegang aan WhatsApp of andere apps tot je contacten. Je lost dit op de volgende manier op:
  • Kopieer je Exchange-contacten naar het adresboek van je telefoon of naar iCloud.
  • Vraag of je IT-beheerder WhatsApp tot een beheerde app maakt op je iPhone.
Let op:
  • Exchange-accounts zijn meestal zakelijke accounts.