Groepen verlaten en verwijderen

Windows
Als groepsbeheerder kun je een groep verwijderen voor alle groepsdeelnemers. Voordat je een groep kunt verwijderen, dien je alle groepsdeelnemers te verwijderen en de groep te verlaten.
Als je een groep verwijdert, zie je de groep niet langer in je lijst met chats en wordt de chatgeschiedenis op je telefoon gewist. Andere deelnemers zien de groep nog wel in hun lijst met chats. Niemand kan echter nog berichten verzenden.
Groepsdeelnemers verwijderen
  1. Open de WhatsApp-groepschat en tik op het groepsonderwerp.
  2. Tik op de naam van de deelnemer > Verwijder uit groep > Verwijder.
Een groep verlaten
Nadat je alle groepsdeelnemers hebt verwijderd, dien je de groep te verlaten.
  1. Open de WhatsApp-groepschat en tik op het groepsonderwerp.
    • Of veeg de groep naar links in het tabblad Chats. Tik vervolgens op Meer.
  2. Tik op Verlaat groep > Verlaat groep.
Een groep verwijderen
Nadat je een groep hebt verlaten, heb je de optie om deze te verwijderen.
  1. Open de WhatsApp-groepschat en tik op het groepsonderwerp.
    • Of veeg de groep naar links in het tabblad Chats. Tik vervolgens op Meer.
  2. Tik op Verwijder groep > Verwijder groep.