Je telefoonnummer wijzigen

iPhone
Met de functie Nummer wijzigen kun je het telefoonnummer wijzigen dat is gekoppeld aan je WhatsApp-account, op dezelfde telefoon of op een nieuwe telefoon. Voordat je je nummer wijzigt:
  • Zorg dat je nieuwe telefoonnummer sms-berichten of oproepen kan ontvangen en een actieve dataverbinding heeft.
  • Zorg dat je oude telefoonnummer momenteel geregistreerd is in WhatsApp op je telefoon. Om je geregistreerde telefoonnummer te vinden, ga je naar de Instellingen van WhatsApp en tik je op je profielfoto.
  • Zorg dat je een ondersteund telefoonnummer gebruikt. Niet-ondersteunde telefoonnummers kunnen niet geregistreerd worden op WhatsApp, zoals:
  • VoIP
  • Vaste lijnen (Opmerking: Vaste lijnen worden alleen geaccepteerd in de WhatsApp Business-app)
  • Gratis telefoonnummers
  • Betaalde premium telefoonnummers
  • UAN ('Universal access numbers' of universele telefoonnummers)
  • Persoonlijke telefoonnummers
Je telefoonnummer wijzigen op dezelfde telefoon
Plaats de simkaart met het nieuwe telefoonnummer in je telefoon. Volg daarna de onderstaande stappen.
  1. Open de Instellingen van WhatsApp.
  2. Tik op Account > Wijzig nummer > Volgende.
  3. Voer in het eerste veld je oude telefoonnummer in en je nieuwe telefoonnummer in het tweede veld, beide in volledige internationale notatie.
  4. Tik op Volgende.
    • Als je Informeer contacten inschakelt, kun je kiezen wie je wilt informeren: Alle contacten, Contacten met wie ik chats heb of Aangepast... Als je Aangepast... selecteert, moet je zoeken naar de contacten die je wilt informeren of deze contacten selecteren. Tik dan op Gereed.
    • Je groepschats worden automatisch op de hoogte gesteld als je je telefoonnummer wijzigt, ongeacht of je Informeer contacten inschakelt.
  5. Tik op Gereed.
  6. Je wordt gevraagd om je nieuwe telefoonnummer te registeren. Meer informatie in dit artikel.
Je telefoonnummer wijzigen op een nieuwe telefoon
Om je chatgeschiedenis over te zetten, dien je eerst met je oude telefoon een reservekopie te maken in iCloud of op een computer. Lees in dit artikel hoe je dat doet. Als je geen reservekopie maakt in iCloud of op een computer, bezoek de Apple Support-website voor meer informatie over het herstellen van je reservekopie.
Nadat je je telefoonnummer hebt gewijzigd op je oude telefoon, volg je de onderstaande stappen om je nieuwe telefoon te gebruiken:
  1. Installeer WhatsApp.
  2. Registreer je nieuwe telefoonnummer opnieuw.
  3. Herstel je back-up.
Opmerking: Als je je telefoonnummer wijzigt en hetzelfde WhatsApp-account gebruikt, blijven je geblokkeerde contacten geblokkeerd.