Automatisch downloaden instellen

WhatsApp is standaard zo ingesteld dat afbeeldingen automatisch via je mobiele verbinding worden gedownload voor snelle toegang tot je meest recente foto's. Video‘s en geluidsopnames worden standaard alleen automatisch gedownload via een wifiverbinding.

Je beheert je voorkeursinstellingen via WhatsApp > Instellingen > Data- en opslaggebruik. Hier kun je kiezen wanneer WhatsApp automatisch foto's, audio, video's en documenten downloadt. Tik op elk type media en kies tussen Nooit, Wifi of Wifi en mobiel netwerk.
Belangrijk: WhatsApp werkt samen met andere diensten om mogelijke overbelasting van het mobiele netwerk te beperken tijdens de coronavirus-pandemie (COVID-19). Om meer bandbreedte vrij te maken op het mobiele netwerk, hebben we in sommige regio's het automatisch downloaden van documenten, video's en audioberichten uitgeschakeld.
Nooit
Media zal nooit automatisch worden gedownload. Je zult handmatig op elk bestand moeten tikken om het te downloaden.
Belangrijk: Als je de instellingen voor automatisch downloaden instelt op Nooit, worden je video's niet automatisch gedownload. Zodra je echter op de afspeelknop drukt, begint de video direct af te spelen terwijl het downloadproces op de achtergrond doorgaat.
Wifi
Media worden automatisch gedownload wanneer je verbonden bent met een wifihotspot zoals je internetverbinding thuis.
Wifi en mobiele data
Media worden automatisch gedownload wanneer er een internetverbinding aanwezig is.
Wanneer je een gelimiteerd internetabonnement hebt, raden we je aan alleen via wifi media te downloaden.
Relevante bronnen:
Automatisch downloaden instellen op: Android