Appvergrendeling voor Android gebruiken

Android
Als extra privacy-maatregel kun je een appvergrendeling instellen om WhatsApp te openen op je telefoon. Zodra de functie is ingeschakeld, kan de app alleen ontgrendeld worden via je vingerafdruk of je gezicht. Je kunt nog steeds oproepen beantwoorden als de app is vergrendeld.
Om deze functie te gebruiken, moet je biometrische gegevens zoals een vingerafdruk of gezichtsscan instellen op je telefoon.
Appvergrendeling inschakelen
  1. Open WhatsApp > tik op Meer opties
    > Instellingen > Privacy.
  2. Scrol naar beneden en tik op Appvergrendeling.
  3. Schakel Ontgrendelen met biometrische gegevens in.
  4. Raak de vingerafdruksensor aan of scan je gezicht om te bevestigen.
  5. Je kunt een tijdsduur selecteren voordat de vingerafdrukvergrendeling opnieuw wordt ingeschakeld.
    • Schakel Voorvertoning weergeven in meldingen als je een voorvertoning wilt zien van een bericht in de nieuwe meldingen.
Appvergrendeling uitschakelen
  1. Open WhatsApp > tik op Meer opties
    > Instellingen > Privacy.
  2. Scrol naar beneden en tik op Appvergrendeling.
  3. Schakel Ontgrendelen met biometrische gegevens uit.
Opmerking:
  • Vingerafdrukvergrendeling is alleen beschikbaar op Android-apparaten met een vingerafdruksensor die Android 6.0+ gebruiken met ondersteuning voor de vingerafdruk-API van Google.
  • Gezichtsscan is alleen beschikbaar op Android-apparaten met een gezichtsscanner.
  • Deze functie wordt niet ondersteund voor de Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 4 of de Samsung Galaxy Note 8.
  • De verificatie van gezicht en vingerafdruk vindt volledig op je apparaat plaats. WhatsApp heeft bewust geen toegang tot de biometrische gegevens die zijn opgeslagen door het besturingssysteem van je apparaat.