Een back-up naar Google Drive maken

Android
Om gebruik te kunnen maken van Google Drive voor back-ups, heb je het volgende nodig:
  • Een actief Google-account op je apparaat.
  • Google Play-services geïnstalleerd op je apparaat. Deze app wordt gebruikt om de Google-apps en apps vanuit de Google Play Store te updaten.
  • Genoeg vrije ruimte op je apparaat om een back-up te maken.
  • Een sterke en stabiele internetverbinding.
Back-ups in Google Drive instellen
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats > Chat back-up > Back-up maken naar Google Drive.
  3. Selecteer een frequentie voor back-ups, behalve Nooit.
  4. Selecteer het Google-account waarnaar je de back-up van je chatgeschiedenis wilt maken.
    • Wanneer je geen Google-account hebt, tik dan op Account toevoegen en voer je inloggegevens in.
  5. Tik op Back-up maken via om te kiezen welk netwerk je wilt gebruiken om de back-up te maken.
Belangrijk: Voor het maken van een back-up via een mobiel netwerk kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
End-to-end versleutelde back-up inschakelen
Voor extra beveiliging kun je end-to-end versleuteling inschakelen voor je Google Drive back-up.
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats > Chat back-up > End-to-end versleutelde back-up.
  3. Tik op INSCHAKELEN.
  4. Maak een wachtwoord of gebruik een 64-cijferige versleutelingscode.
  5. Tik op Maken om je end-to-end versleutelde back-up te maken.
Een handmatige back-up maken naar Google Drive
Je kunt op elk gewenst moment handmatig een back-up maken van je chats naar Google Drive.
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats > Chat back-up > BACK-UP MAKEN.
De instellingen voor back-ups naar Google Drive configureren
De frequentie van back-ups naar Google Drive wijzigen
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats > Chat back-up > Back-up maken naar Google Drive.
  3. Selecteer de frequentie voor back-ups.
Het account dat je wilt gebruiken voor back-ups wijzigen
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats > Chat back-up > Google-account.
  3. Selecteer het Google-account waarnaar je de back-up van je chatgeschiedenis wilt maken.
Belangrijk: Als je je Google-account wijzigt, heb je geen toegang meer tot back-ups die zijn opgeslagen op dat account.
Het netwerk dat je wilt gebruiken voor back-ups wijzigen
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats > Chat back-up > Back-up maken via.
  3. Selecteer het soort netwerk dat je wilt gebruiken voor back-ups.