Een catalogus maken en onderhouden

Een bijgewerkte catalogus zorgt voor meer interactie tussen klanten en je bedrijf. Het helpt ook om je nieuwe producten en diensten in de schijnwerpers te zetten.
Een product of dienst toevoegen aan je catalogus
  1. Open de WhatsApp Business-app > Meer opties
    > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
    • Om een nieuwe catalogus aan te maken, tik op Nieuw item toevoegen.
  2. Tik op het plus-symbool, dan op Afbeeldingen toevoegen.
  3. Tik op Galerij om afbeeldingen vanuit je Foto's te uploaden of op Camera om nieuwe foto's te nemen. Je kunt maximaal 10 afbeeldingen uploaden.
  4. Voeg de naam van een product of dienst toe. Je kunt ook eventueel aanvullende informatie toevoegen, zoals prijs, omschrijving, website-koppeling en een product- of dienstcode voor het geüploade product.
  5. Tik op OPSLAAN.
Opmerking: Prijzen kunnen alleen in bepaalde landen aan een catalogus worden toegevoegd.
Beheer welke producten of diensten klanten kunnen zien
Opmerking: deze functie is mogelijk nog niet beschikbaar voor jou.
Catalogusitems verbergen
  1. Open de WhatsApp Business-app > Meer opties
    > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
  2. Je kunt items afzonderlijk of in bulk verbergen.
    1. Om een afzonderlijk item te verbergen, tik op het item om de pagina met productdetails te openen. Tik vervolgens op Meer opties
      > Verbergen > VERBERGEN.
    2. Om items in bulk te verbergen, houd een van de items die je wilt verbergen ingedrukt totdat het groene vinkje verschijnt. Tik dan op de andere items die je wilt verbergen > Verbergen
      > VERBERGEN.
Verborgen items worden nog steeds weergegeven in je Catalogusbeheer, met
over de afbeelding van het item heen. Als je de pagina met productdetails opent, zie je een opmerking dat je dit item hebt verborgen.
Catalogusitems weer zichtbaar maken
  1. Open de WhatsApp Business-app > Meer opties
    > Instellingen > Bedrijfstools > Catalogus.
  2. Je kunt items afzonderlijk weer zichtbaar maken of in bulk.
    1. Om een afzonderlijk item weer zichtbaar te maken, tik je op dat item om de pagina met productdetails te openen. Tik vervolgens op Meer opties
      > Zichtbaar maken > ZICHTBAAR MAKEN.
    2. Om items in bulk weer zichtbaar te maken, houd een van de items die je weer zichtbaar wilt maken ingedrukt. Tik vervolgens op de items die je weer zichtbaar wilt maken > Zichtbaar maken
      > ZICHTBAAR MAKEN.
Een product of dienst verwijderen uit je catalogus
  1. Open de WhatsApp Business-app > tik op Meer opties
    > Instellingen> Bedrijfstools > Catalogus.
  2. Houd de afbeelding van het product of de dienst die je wilt verwijderen ingedrukt met je vinger.
  3. Tik op het symbool Verwijderen en tik dan op JA.
Of selecteer de afbeelding van het product of de dienst die je wilt verwijderen. Tik vervolgens op Meer opties
> Verwijderen > VERWIJDEREN.
Let op:
  • Elke geüploade afbeelding in de catalogus wordt automatisch beoordeeld. De beoordeling bevestigt of een afbeelding, product of dienst voldoet aan het Handelsbeleid van WhatsApp.
  • Als je WhatsApp Business-account is gekoppeld aan een Facebook-winkel en je hebt WhatsApp ingeschakeld als verkoopkanaal, wordt je WhatsApp-catalogus standaard vervangen door je Facebook-winkel. Je WhatsApp-catalogus wordt niet verwijderd of gewijzigd, maar hij is niet te zien voor jezelf en je klanten. Je kunt je WhatsApp-catalogus altijd terugzetten door WhatsApp als verkoopkanaal uit te schakelen of te verbergen. Lees in dit artikel hoe je je verkoopkanalen beheert in Handelsbeheer.