Informatie over verdachte links

Web en desktop
Bij sommige links die je in een chat ontvangt, zie je mogelijk een verdachte link-indicator.
Deze indicator kan verschijnen als een link een combinatie van tekens bevat die als ongewoon wordt beschouwd. Spammers gebruiken deze tekens om je aan te sporen op links te klikken die schijnbaar naar een legitieme website gaan, maar je in feite doorverwijzen naar een malafide website.
Dit is een voorbeeld van een verdachte link:
https://ẉhatsapp.com/free-tickets
Opmerking: Het eerste teken ziet eruit als de letter 'w', maar is in feite het teken 'ẉ'. Dat betekent dat de spammer je manipuleert om een website te bezoeken die niets te maken heeft met WhatsApp.
Als je links ontvangt, bekijk dan zorgvuldig de inhoud van het bericht. Als een link is gemarkeerd als verdacht, kun je op de link tikken en verschijnt er een pop-upbericht dat de ongewone tekens in de link markeert. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de link te openen of terug te gaan naar de chat.
WhatsApp voert automatische controles uit om te bepalen of een link verdacht is. Om je privacy te beschermen, vinden deze controles geheel plaats op je apparaat en vanwege end-to-end versleuteling kan WhatsApp de inhoud van je berichten niet zien.
Lees dit artikel voor meer informatie over veilig gebruik van WhatsApp.