Een spraakoproep starten

Windows
Met spraakgesprekken bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakgesprekken wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
Een spraakgesprek starten
  1. Open de individuele chat met het contact waarmee je een spraakgesprek wilt houden.
  2. Tik op Spraakgesprek
    .
Of open WhatsApp, tik dan op de tab Gesprekken > Nieuw gesprek
. Zoek het contact waarmee je een spraakgesprek wilt houden en tik dan op Spraakgesprek
.
Een spraakgesprek ontvangen
Als je telefoon vergrendeld is, krijg je een inkomend scherm met WhatsApp-audio... zodra iemand je belt. Je hebt dan de volgende opties:
  • Veeg naar rechts op Neem op om het gesprek te beantwoorden.
  • Tik op Herinnering, selecteer dan of je herinnerd wilt worden Als ik vertrek of Over 1 uur.
  • Weiger het gesprek door twee keer op de startknop te drukken aan de zijkant van de iPhone.
Als je telefoon ontgrendeld is, krijg je een inkomend scherm met WhatsApp-audio... zodra iemand je belt. Je hebt dan de volgende opties:
  • Tik op Accepteer.
  • Tik op Weiger.
  • Tik op Herinnering, selecteer dan of je herinnerd wilt worden Wanneer ik vertrek of Over 1 uur.
  • Tik op Bericht om het gesprek te weigeren met een kort bericht.
Schakelen tussen spraak- en videogesprekken
Van een spraakgesprek overschakelen op een videogesprek
  1. Tijdens het spraakgesprek tik je op Videogesprek
    > Wissel.
  2. Het contact dat je belt, krijgt de vraag om naar een videogesprek over te schakelen en kan de wissel accepteren of weigeren.
Van een videogesprek overschakelen op een spraakgesprek
  1. Tijdens het videogesprek tik je op Video uit
    , waardoor het contact waarmee je videobelt een melding ontvangt.
  2. Als het contact zijn of haar camera uitzet, schakelt het gesprek over op een spraakgesprek.
Opmerking:
  • Zorg dat jij en je contacten een sterke internetverbinding hebben als je groepsgesprekken wilt starten of ontvangen. De kwaliteit van het spraakgesprek hangt af van het contact met de zwakste verbinding.
  • De functie Spraakgesprekken is beschikbaar op iPhones met iOS 12 of nieuwer.
  • Je hebt via WhatsApp geen toegang tot alarmnummers, zoals 112. Voor noodoproepen moet je alternatieve communicatiemiddelen gebruiken.