Informatie over gekoppelde apparaten

Gebruik WhatsApp op Web, Desktop en andere apparaten door ze te koppelen aan je telefoon. Je kunt tot vier gekoppelde apparaten en één telefoon tegelijkertijd gebruiken.
Je persoonlijke berichten, media en oproepen blijven end-to-end versleuteld. Elk gekoppeld apparaat maakt afzonderlijk verbinding met WhatsApp en met hetzelfde niveau van privacy en beveiliging via end-to-end versleuteling dat je gewend bent van WhatsApp.
Meer informatie over end-to-end versleuteling vind je in dit artikel. Bekijk het privacybeleid van WhatsApp voor meer informatie over hoe we je gegevens verzamelen, verwerken en delen.
Opmerking:
  • Je telefoon hoeft niet online te blijven om WhatsApp te gebruiken op gekoppelde apparaten, maar je gekoppelde apparaten worden ontkoppeld als je je telefoon 14 dagen of langer niet gebruikt.
  • Je moet je WhatsApp-account registreren en nieuwe apparaten koppelen aan je telefoon.
Niet-ondersteunde functies
Deze functies worden momenteel niet ondersteund in WhatsApp Web en Desktop:
  • Live locatie bekijken.
  • Verzendlijsten maken en bekijken.
Je account veiliger houden
  • Schakel pushmeldingen in op je telefoon. Door pushmeldingen in te schakelen, kun je apparaten verwijderen die je niet herkent, zodat ze niet aan je account worden gekoppeld. Als je het apparaat niet herkent, tik dan op de melding om het te controleren en te verwijderen.
  • Controleer je gekoppelde apparaten regelmatig. Ga in WhatsApp naar Instellingen > Gekoppelde apparaten om alle apparaten te controleren die zijn gekoppeld aan je account. Om uit te loggen van een gekoppeld apparaat, tik je op het apparaat > Uitloggen. We ontkoppelen gekoppelde apparaten automatisch na 30 dagen inactiviteit.
  • Je moet een QR-code van WhatsApp scannen om een nieuw apparaat te koppelen aan je account. Scan dus alleen QR-codes met WhatsApp Web, WhatsApp Desktop, Portal van Meta of Ray-Ban Stories.