Voorkomen dat WhatsApp-media worden opgeslagen in de galerij van je telefoon

Als je een mediabestand downloadt, wordt dit automatisch bewaard in de galerij van je telefoon. De optie Media-instellingen is standaard ingeschakeld. Deze functie is alleen van toepassing op nieuwe media die worden gedownload zodra de functie is in- of uitgeschakeld en geldt niet voor oudere media.
Zo voorkom je dat media in alle individuele chats en groepen worden opgeslagen
  1. Open WhatsApp.
  2. Tik op Meer opties
    > Instellingen > Chats
    .
  3. Tik op Media-instellingen.
Zo voorkom je dat media in een individuele chat of groep worden opgeslagen
  1. Open een individuele chat of groep.
  2. Tik op Meer opties
    > Contact weergeven of Groepsinformatie.
    • Of tik op de naam van het contact of het groepsonderwerp.
  3. Tik op Media-instellingen > Nee > OK.
Zo maak je een .nomedia-bestand aan
Je kunt ook een .nomedia-bestand aanmaken in de map WhatsApp Images. Let op: dit houdt in dat alle WhatsApp-afbeeldingen in de galerij van je telefoon worden verborgen.
  1. Download een bestandsverkenner in de Google Play Store.
  2. Ga in de bestandsverkenner naar Images/WhatsApp Images/.
  3. Maak een bestand genaamd .nomedia aan, inclusief de punt.
Als je de afbeeldingen later weer in je galerij wilt bekijken, hoef je alleen het .nomedia-bestand te verwijderen.