Problemen met meldingen

Om ervoor te zorgen dat je jouw WhatsApp-bericht en notificaties snel ontvangt, moet jouw telefoon correct geconfigureerd zijn.
Zorg ervoor dat jouw telefoon verbonden is met het internet
Je kunt dit controleren door een browser te openen en een website te bezoeken. Als dit niet lukt, probeer dan deze probleemoplossingen.
Indien webpagina's werken, maar WhatsApp niet, neem dan contact op met je mobiele provider en systeembeheerder en zorg ervoor dat jouw APN- en routerinstellingen correct zijn geconfigureerd voor non-web- en socketconnecties. Je kunt ook proberen te verbinden met een ander netwerk. Als je verbonden bent met wifi, probeer dan te verbinden met mobiele dat en andersom.
Zorg ervoor dat Achtergrondgegevens beperken is uitgeschakeld
  1. Open de telefoon Instellingen > Apps > WhatsApp > Datagebruik.
  2. Zorg ervoor dat Achtergrondgegevens beperken niet is ingeschakeld.
  3. Herhaal bovenstaande stappen voor Google Services.
Andere probleemoplossingen
We adviseren het volgende:
  • Herstart de telefoon (zet deze UIT en dan AAN).
  • Reset appvoorkeuren via jouw telefoon Instellingen > Apps > Menu-knop > Appvoorkeuren herstellen.
  • Zorg ervoor dat de batterijbesparende stand niet wordt ingeschakeld door jouw telefoon bijvoorbeeld aan te sluiten op netstroom.
  • Meld je af voor WhatsApp Web via WhatsApp > Menu-knop > WhatsApp Web > Afmelden op alle computers.
  • Houd wifi aan in slaapstand via jouw telefoon Instellingen > Wifi > Menu-knop > Wi-Fi behouden in slaapstand > Altijd.
  • Verwijder alle task killers. Deze kunnen er voor zorgen dat je geen berichten ontvangt als je niet in de app bent.
  • Start de Google Hangouts-app en log al je accounts uit. Herstart vervolgens Google Hangouts en log opnieuw in.
Telefoonspecifieke instructies
  • Android 4.1 - 4.4 toestellen:
    • Zorg ervoor dat Auto-sync data is ingeschakeld via Instellingen > Datagebruik > Menu-knop > Auto-sync data.
    • Zorg ervoor dat Wifi optimalisatie niet is aangevinkt in Instellingen > Wifi > Menu knop > Geavanceerd > Wifi optimalisatie.
  • Android 6.0+:
    • Zorg ervoor dat Niet storen is uitgeschakeld of dat je WhatsApp-meldingen als prioriteit hebt toegestaan in Instellingen > Geluid > Niet storen.
    • Zorg ervoor dat alle WhatsApp-machtigingen zijn ingeschakeld in jouw Instellingen > Apps > WhatsApp > Machtigingen.
Als alle bovenstaande stappen niet hebben geholpen, is het mogelijk dat je geen updates ontvangt van de pushnotificatieservice van Google.