Berichten verwijderen

Je kunt berichten alleen voor jezelf verwijderen of aanvragen om deze voor iedereen te verwijderen.
Berichten verwijderen voor iedereen
Met het verwijderen van berichten voor iedereen kun je specifieke berichten verwijderen die je naar een individuele chat of groepschat hebt verzonden. Dit is vooral handig als je een bericht naar de verkeerde chat hebt verzonden of als het bericht dat je hebt verzonden een fout bevat.
Berichten die met succes verwijderd zijn voor iedereen, worden vervangen door:
U hebt dit bericht verwijderd
Berichten verwijderen voor iedereen:
  1. Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Menu
    .
  3. Klik op Bericht verwijderen > Verwijderen voor iedereen.
Let op:
  • Om een bericht succesvol voor iedereen te verwijderen, dienen zowel jij als de ontvangers gebruik te maken van de nieuwste versie van WhatsApp.
  • Ontvangers die WhatsApp voor iOS gebruiken, kunnen media bewaren die zijn opgeslagen in hun Foto's, ook nadat het bericht is verwijderd uit de WhatsApp-chat.
  • Ontvangers zien mogelijk je bericht voordat het is verwijderd of als het niet lukt om het bericht te verwijderen.
  • Je ontvangt geen melding als het niet is gelukt om het bericht voor iedereen te verwijderen.
  • Je hebt ongeveer een uur de tijd nadat je een bericht hebt verzonden om Verwijderen voor iedereen aan te vragen.
Berichten verwijderen voor jezelf
Je kunt je kopie van de berichten die je hebt verzonden of ontvangen verwijderen van je telefoon. Dit heeft geen gevolgen voor de chats van je ontvangers. Je contacten zullen nog steeds de berichten zien in hun chatscherm.
  1. Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen.
  2. Klik op Menu
  3. Klik op Bericht verwijderen > Verwijderen voor mezelf.
Relevante bronnen:
Berichten verwijderen: Android | iPhone | KaiOS