Je privacyinstellingen wijzigen

Web en desktop
WhatsApp stelt je privacyinstellingen standaard als volgt in:
  • Elke gebruiker ziet je profielfoto, leesbewijzen en wanneer je online bent.
  • Je contacten zien je statusupdates, info en je Laatst gezien.
  • Elke gebruiker kan je toevoegen aan een groep.
Opmerking: gebruikers die je als contact hebt opgeslagen of die je eerder een bericht hebt verzonden, kunnen je laatst gezien en online zien.
Privacyinstellingen wijzigen
  1. Klik op
    menu
    > Instellingen > Privacy.
  2. Je kunt het volgende aanpassen:
    • Wie je Laatst gezien en online kan bekijken
    • Wie je Profielfoto kan bekijken.
    • Wie je Info kan bekijken.
    • Wie je Statusupdates kan bekijken.
    • Of Leesbewijzen worden verzonden.
    • Wie je kan toevoegen aan Groepen.
    • Welke gesprekken worden gedempt.
    • Wie je kan bellen.
Je kunt je privacyinstellingen ook wijzigen via privacycontrole. Lees dit artikel voor meer informatie over privacycontrole.
Opmerking:
  • Als je jouw laatst gezien of online niet beschikbaar stelt, kun je de laatst gezien- of online-informatie van andere gebruikers ook niet zien.
  • Als je leesbewijzen uitschakelt, kun je ook de leesbewijzen van andere gebruikers niet lezen. Leesbewijzen worden altijd verzonden voor groepschats.
  • Als een contact leesbewijzen heeft uitgeschakeld, kun je niet zien of diegene je statusupdates heeft bekeken.
  • Als je Iedereen selecteert in de instellingen voor laatst gezien of online, kunnen alleen degenen die je eerder hebt gebeld en aan wie je berichten hebt verzonden, of degenen die je als contact hebt opgeslagen, je Laatst gezien zien en zien wanneer je voor het laatst online was.
Relevante bronnen:
Info over privacycontrole