Je privacyinstellingen wijzigen

Web en desktop
Je kunt je privacyinstellingen wijzigen om te bepalen wie je informatie kan zien en contact kan opnemen. WhatsApp stelt je privacyinstellingen standaard als volgt in:
  • Elke gebruiker ziet je profielfoto, leesbewijzen en wanneer je online bent.
  • Je contacten zien je statusupdates, info en je Laatst gezien.
  • Elke gebruiker kan je toevoegen aan een groep.
  • De standaardtimer voor berichten met vervaldatum is uitgeschakeld.
  • Onbekende bellers kunnen je bellen.
Opmerking: Gebruikers die je als contact hebt opgeslagen of die je eerder een bericht hebt verzonden, kunnen je laatst gezien en online zien.
Privacyinstellingen wijzigen
Je kunt als volgt wijzigen wie je Laatst gezien of online, profielfoto, info en statusupdates kan zien of wie je aan groepen kan toevoegen:
  1. Klik op Instellingen > Privacy.
  2. Klik op de privacyinstelling die je wilt wijzigen.
  3. Klik op Iedereen, Mijn contacten, Mijn contacten, behalve… of Niemand.
In de privacyinstellingen kun je ook de volgende instellingen wijzigen:
  1. Leesbewijzen wijzigen: bekijk dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie.
  2. Berichten met vervaldatum standaard in- of uitschakelen: klik hier voor meer informatie.
  3. Onbekende bellers stilhouden: bekijk dit artikel voor meer informatie.
  4. Delen van live locatie uitschakelen: bekijk dit artikel voor meer informatie.
  5. Geavanceerde instellingen wijzigen, zoals hoe je je IP-adres beschermt bij oproepen, en linkvoorbeelden uitschakelt.
Je kunt je privacyinstellingen ook wijzigen via privacycontrole. Lees dit artikel voor meer informatie over privacycontrole.
Opties voor privacyinstellingen
Selecteer een van de volgende privacyinstellingen voor wie je Laatst gezien en online, profielfoto, info en status kan zien of wie je kan toevoegen aan groepen:
  • Iedereen: Alle gebruikers kunnen je profielfoto, info en status zien of je aan groepen toevoegen.
  • Mijn contacten: Alleen contacten uit je adresboek kunnen je Laatst gezien en online, profielfoto, info en status zien of je aan groepen toevoegen.
  • Mijn contacten, behalve...: Contacten uit je adresboek, behalve degenen die je uitsluit, kunnen je Laatst gezien en online, profielfoto, info en status zien of je aan groepen toevoegen.
  • Niemand: Niemand kan je laatst gezien en online, profielfoto, info of status zien.
Opmerking:
  • Als je jouw laatst gezien of online niet beschikbaar stelt, kun je de laatst gezien- of online-informatie van andere gebruikers ook niet zien.
  • Als je Iedereen selecteert in de instellingen voor laatst gezien of online, kunnen alleen degenen die je eerder hebt gebeld of aan wie je berichten hebt verzonden, of degenen die je als contact hebt opgeslagen, zien wanneer je voor het laatst bent gezien en online was.
  • Als je leesbewijzen uitschakelt, kun je ook de leesbewijzen van andere gebruikers niet zien. Leesbewijzen worden altijd verzonden voor groepschats.
  • Als een contact leesbewijzen uitschakelt, kun je niet zien of diegene je statusupdates heeft bekeken.
  • Je kunt je telefoonnummer niet verbergen als je WhatsApp gebruikt. Je telefoonnummer is nog steeds zichtbaar, ook als de ontvanger je nummer niet heeft opgeslagen in de lijst met contacten.