Een groep maken en leden uitnodigen

Mac
Je kunt een WhatsApp-groep maken met maximaal 1024 leden.
Een groep aanmaken
  1. Klik op
    of
    boven je lijst met chats in WhatsApp.
    • Of klik op het Nieuwe chat-pictogram.
  2. Klik op Nieuwe groep.
  3. Zoek naar of selecteer een contact om aan de groep toe te voegen. Klik op de groene pijl.
  4. Voer een groepsonderwerp in. Dit is de naam van de groep die alle leden zien.
    • Het onderwerp mag maximaal 100 tekens lang zijn.
    • Je kunt emoji's aan je onderwerp toevoegen door op het pictogram Emoji te klikken.
    • Je kunt een groepsafbeelding toevoegen door op
      camera
      te klikken. Kies uit Foto maken, Foto uploaden, Emoji en stickers of Zoeken op het web om een nieuwe afbeelding toe te voegen. Nadat je een afbeelding hebt toegevoegd, verschijnt deze naast de groep in de chatlijst.
      • Let op: Zoeken op het web is momenteel niet beschikbaar voor WhatsApp Web.
  5. Klik op het groene vinkje als je klaar bent.
Leden uitnodigen voor groepen via een link
Als groepsbeheerder kun je mensen uitnodigen voor een groep door een link met ze te delen. De beheerder kan altijd de link resetten om de vorige uitnodigingslink ongeldig te maken en een nieuwe link te maken.
  1. Open de WhatsApp-groepschat en klik op het groepsonderwerp.
    • Of klik op
      more options
      of
      menu
      in de bovenhoek > Groepsinformatie.
  2. Klik op Uitnodigen voor groep via link.
  3. Kies voor Link verzenden via WhatsApp of Link kopiëren.
    • Als je verzendt via WhatsApp, zoek je naar of selecteer je contacten en klik je op Verzenden.
    • Om de link te resetten, klik je op Link resetten > Link resetten.
Opmerking: Elke WhatsApp-gebruiker met wie je een uitnodigingslink deelt, kan lid worden van de groep. Deel een link dus alleen met mensen die je vertrouwt. Iemand kan de link doorsturen naar andere mensen, die dan zonder goedkeuring van de groepsbeheerder kunnen deelnemen aan de groep.